вторник, 12 декабря 2017 г.

dutch_oven_hähnchen

Creamy Dutch Oven Hähnchen

Ihr Schmortopf war noch nie eine bessere Zeit zu sehen.

  • Zubereitungszeit 15 Minuten
  • Gesamtzeit 60 min
  • 4 Portionen

Creamy Dutch Oven Hähnchen

2 Esslöffel kaltgepresstes Olivenöl 1 ganzes Huhn, zerschneiden 2 Schalotten, fein gewürfelt 4 Knoblauchzehen, gehackt 3 Aprikosen, halbiert und entsteint 2 Pflaumen oder Nektarinen, entsteint und in Scheiben geschnitten 1 (1 pound-2 Unzen) können Progresso ™ Rezept Vorspeisen ™ cremige Parmesan Basilikum-Sauce Kochen 1 ganze Zitrone, in Scheiben geschnitten 1 Prise grobes Salz und Pfeffer aus der Mühle

  • 1 Bringen Sie das Г–l auf ein mittlerer Hitze in einem groГџen Schmortopf. Die HГ¤hnchenstГјcke auf beiden Seiten mit Salz und Pfeffer wГјrzen und legen Sie sie in den Topf, Hautseite nach unten. Wenn Sie dies in den Reihen tun mГјssen, ist das in Ordnung. Anbraten beidseitig je 3 Minuten. Entfernen Sie das Huhn aus dem Topf nehmen und auf ein Backblech.
  • 2 Wenn Sie eine Menge von Fett im Topf haben, lassen Sie alle, aber 2 EL. FГјgen Sie die Schalotten und Knoblauch in den Topf und braten ca. 3 Minuten, oder bis wohlriechend. FГјgen Sie die Aprikosen und Nektarinen (oder Pflaumen) und braten 1 Minute.
  • 3 Nestle die HГ¤hnchenteile zurГјck in den Topf und gieГџen Sie den Parmesan Basilikum-Sahne-Sauce darГјber. Senken Sie die Hitze auf mittlere und zugedeckt kГ¶cheln lassen 35 bis 45 Minuten oder bis das Fleisch gar ist, wirft alle 10 Minuten oder so.
  • 4 Ordnen Sie Zitronenscheiben Гјber das Huhn und garniert mit frischem Basilikum und Thymian.
  • 5 Sofort servieren.

Keine Nährwertinformationen für dieses Rezept erhältlich

Creamy Dutch Oven Hähnchen

Die Wahrheit des Ganzen ist, Niederländisch Backöfen ernst zu regieren. Wenn Sie noch kein Konto haben, gehen Sie einfach weiter und überdenken Sie Ihre gesamten Weg im Leben so weit.

Lassen Sie mich nur sagen, warum ich in den groГџen hardcore peinlich Liebe mit mir.

1) Es ist ein Le Creuset, die ich gefunden für ernsthafte günstig bei einem Antiquitätengeschäft. Ja, Mama.

2) Es ist mintgrГјn. Kann nicht einmal nehmen.

3) Niederländische Backöfen werden alles tun. Sie werden wirklich. Sie kochen fast jedem Essen und man kann es fast überall verwenden. Backofen, Kochplatte, Grill. Fix Und Fertig. Es gibt null Haltung und Lebensmittel zu liefern, so prachtvoll zubereitet, werden Sie Ihre verdammte Verstand zu verlieren.

Holen Sie sich ein. Getonegetonegetonegetone.

Lassen Sie uns Essen in it!

Schnappen Sie sich eine ganze Cut-up-Huhn (ich tatsächlich hatte mein Metzger schneiden mir auf. Gespeichert mich wie 27 Stunden), einige Schalotten, Knoblauch, Aprikosen, Nektarinen (oder Pflaumen! Meinem Speicher heraus war, und ich war traurig.), Ein Rezept Progresso Vorspeisen Basilikum Parmesan-Sahne-Sauce und Zitrone. Siehst du die Oliven? Ja das waren nur für naschen. Ignorieren 'em.

Erhitzen Sie eine Ahle in einen Schmortopf geben und anbraten das Huhn fГјr 3 Minuten auf beiden Seiten.

Dann legen Sie einfach alles auf ein Backblech fГјr eine lil bit. Wenn Sie das Huhn in den Reihen, das feine anbraten.

Außerdem gehen Sie vor und ermöglichen Ihrem Obst während der Hühner Sears. Für die Aprikosen, führen Sie einfach Ihre Messerspitze zu Wurzel, und drehen Sie die Frucht von der Grube. Dann schöpfen die Grube jetzt. Simp simp einfa. Für die Nektarinen, die gleiche Sache, aber den ganzen Weg um die Frucht, wodurch kleine Scheiben schneiden. Dann einfach die Scheiben von der Grube zu ziehen. Fix Und Fertig.

ZurГјck in den Topf anbraten, die Schalotten und Knoblauch. Nie gab es einen besseren Geruch, yo.

Dann fГјgen Sie die Frucht! Seltsam, oder? Aber oh. Oh, es ist gut.

Dann gieГџen Sie die Basilikumsauce Recht Гјber alles. Mmmmmm.

Nun, schmiegen sich die Hähnchenteile zurück in den Topf. Nestle Nestle Nestle. Verringern Sie die Hitze, Decke und siedet alles etwa 45 Minuten. Geben Sie ihr eine Aufsehen einmal in eine Weile.

Möchtest Ihren Besuch hier.

Warum sind Sie so lecker?

Also ja, ziemlich viel Zeit, um Schmortopf Ihrem Leben. (Okay, bin ich da.)

* So haben Sie eine noch kaufen? Weitere Überlegungen, besuchen ihr Blog Bev Köche und ihre Esslöffel Profil.

Dutch oven hähnchen

1 Pfund Paprika

1 Pfund Zwiebeln

1 Pfund Schweineschnitzel

1 Pfund Rindergulasch

1 Pfund Kassler (Nacken)

1 Pfund Hackfleisch (Halb&Halb)

2 Flaschen Zigeunersoße

3 Päckchen Sahne

2 Dosen Tomaten stückig

Alles schön in kleine Stücke ca.1x1 cm geschnitten.

Nach und nach alles angebraten und in in einer Schüssel zwischengelagert.

Anschliessend alles wieder in den Dopf und die restlichen Zutaten unter gemischt.

Deckel drauf und 1,5h -2h köcheln lassen.

14 Kohlen oben und 10 Kohlen unten.

Da die Wetterlage recht feucht war musste ich in die Garage ausweichen.

Durch den UDS hatte ich eine gute Arbeithöhe.

Cola-Chili-Braten

0,3 l Süße Chili-Soße

1 Glaß Chattenmorellen

2 Tüten Zwiebelsuppe

9 Kohlen Unten 12 Kohlen oben

Fleisch scharf anbraten.

Alle Zutaten anschließend dazu geben und Deckel drauf.

Gelegentlich das Fleisch mit dem Sud übergießen.

Hähnchenschenkel im Dutch Oven

  • Published By: Kochecke2k
  • Views: 20,397
  • Likes: 49
  • Dislikes: 5
  • Est. Revenue: $48
  • Online Since: September, 01 2013
  • Dimensions: 1280 x 720
  • YouTube URL:https://youtu.be/v9RO0r_aNTg

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Hähnchenschenkel im Dutch Oven

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Hähnchenschenkel im Dutch Oven

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Million Dollar Chicken

Have you been watching the Barefoot Contessa lately? If so, you may have noticed there’s a slightly different format to her show these days (which I’m totally loving!). Instead of the typical routine of cooking a few recipes in her home kitchen, Ina’s hitting the town. Each episode shows Ina (and sometimes Geoffrey) checking out New York City hot spots and featuring some of these establishments’ famous recipes. I was completely drawn into a recent episode that included a visit to The Standard Grill at The Standard hotel in NYC’s meatpacking district, showcasing their Million Dollar Chicken.

Update: A few readers have expressed discrepancies with the cooking time in this recipe. Not all ovens are created equal. I can’t stress enough the importance of checking your oven temperature and tempering the chicken before cooking.

Million Dollar Chicken

  • 3 1/2 pound whole chicken, preferably organic
  • Kosher salt
  • Freshly ground black pepper
  • 3 to 4 garlic cloves, lightly smashed
  • 1 lemon
  • 1 bay leaf
  • 5 sprigs fresh thyme
  • Olive oil
  • 1 slice sourdough, cut 3/4-inch thick (day old bread is perfect!)
  • Maldon salt

For the Creme Fraiche Glaze:

  • 1 cup creme fraiche
  • 1 lemon, zested and juiced
  • 1 tablespoon shallots, grated on a fine zester
  • 1 teaspoon Aleppo pepper
    1. The day before you plan to cook the chicken, season it well inside and out with salt and pepper. Stuff the cavity of the chicken with the garlic, 1 of the lemons, the bay leaf and thyme. Refrigerate. (The bird can be trussed with butcher twine if you are so inclined, but it is not necessary.)
    2. On the day/night you plan to cook the bird, take the chicken out of the refrigerator 30 minutes before you plan to roast it. Preheat the oven to 425 to 450 degrees.
    3. In a pan large enough to accommodate the chicken, oil the pan lightly with olive oil, place the piece of sourdough in the center of the pan and then put the chicken on top of the bread.
    4. Drizzle the bird with olive oil or brush with butter (we use olive oil at the Grill).
    5. Place the pan in the oven and roast for 40 to 50 minutes, basting it every 12 to 15 minutes with the fat and drippings that render from the bird.
    6. While the chicken roasts, assemble the glaze by combining all of the ingredients and whisking them together.
    7. When the chicken is almost done (the juices are running pink and/or the legs are beginning to wiggle a bit when you give them a shake), take a pastry brush and slather on a bit of the creme fraiche glaze. The glaze will begin to caramelize. Brush on another layer and let this last glazing caramelize.
    8. At this point the chicken should be cooked through and nicely golden brown. The sourdough underneath the chicken will be nicely browned and crisped on the side in contact with the pan, and moist and juicy on the side in contact with the chicken. Let the chicken rest for 10 minutes before cutting it into serving pieces. Cut the sourdough into 2 to 4 pieces and serve with the chicken.
    9. Garnish with lemon wedges and sprinkle it with Maldon salt.

    (Alternatively, you can roast the chicken almost entirely through. Let it rest, split it in half and then glaze it with the creme fraiche under the broiler, brushing with the creme fraiche until you achieve golden brown, crackling skin).

    This looks delicious! You’ve given me so many ideas for dinner parties!

    This recipe is super dinner party friendly, since you just pop it in the oven and don’t have to slave over the stove. Your guests will be wowed, for sure!

    Mmmmm… I love everything about this! I’ve roasted many a chicken, and it really is the simple touches that make all the difference. The croutons and the glaze are so simple, yet genius!

    Seriously, I could live on the croutons alone…they are DIVINE!!

    Do you think this would work without the lemons? I’m allergic..

    Hi Lindsay, you can definitely make this without lemon! The lemon is a nice addition, but it will still taste great without it. If you’re not allergic, you could consider swapping it out with orange just to have some acidity. There are some nice and tart oranges in season right now that could replace the sourness of the lemon. But, again, it’s not totally necessary. Enjoy 🙂

    I am in fact delighted to glance at this website posts which contains plenty

    of helpful facts, thanks for providing these statistics.

    I made this dish last week, the only real work was finding all the ingredients (I made the creme fraiche myself). Only change made, I added an onion along with lemon the night before. Both hubby and I loved the meal, chicken was moist and delicious with plenty of drippings from chicken even with the sourdough bread, which was also yummy!

    So glad to hear that, Lisa! And look at you making your own creme fraiche…I’m so impressed!

    I’m famous in my family for making horrible chicken, but this looks like a recipe even I can’t screw up. Perfect for cooler fall evenings.

    I don’t have a cast iron skillet like shown. Do you think a large Dutch oven would work? Can’t wait to try this!!

    Hi Amy…that’s no problem at all! The cast iron pan is purely used as the serving vessel, which is how they did it when I watched the show so I was just copying. They didn’t actually cook it in the cast iron. You could use a dutch oven, or I just used a medium size non stick pan (shown on the right side in the second image in the post), and then transferred it to the cast iron after for serving…you know, because it looks all cool and rustic 🙂

    this looks amazing, can’t wait to try it. The recipe calls for one slice of sourdough bread but all of the pictures show three slices. I think I would make this in my 6 quart enameled cast iron dutch oven. with three slices of bread would there still be drippings for basting?

    Hi Katie, you’re right! That is confusing. I seem to recall even when I watched the show that the chef used two pieces about the size that I show in the second image on my blog. Not sure why the recipe says only one… Honestly, it’s not a huge deal the specific amount so long as it creates a nice cradle to rest the chicken on. I used three because with the shape of bread I had it seemed to fit nicely under the chicken. You should be fine on dripping amount with the three pieces. With the three pieces I used, there were plenty of drippings to be soaked up. As for basting, you don’t really have to worry about the drippings for basting becuase you baste with the creme fraiche mixture. Hope this helps!

    I totally want to make this dish! It looks amazing. However, I am having trouble finding creme Fraiche. Where did you find it? What does it look like? Thanks for the help.

    I found creme fraiche at Trader Joe’s today. It’s over by the cheeses.

    Awesome, that’s exactly what I was going to say…check near the fancy cheeses! Glad you found it so easily…enjoy!

    You can also make your own by adding 2 tablespoons of buttermilk to a cup of heavy cream in a jar, screw on a lid, shake it up good, and leave it on your counter for 12- 24 hours. It will thicken up to the consistency of greek yogurt.

    Hello! This sounds delicious. I do have a question though, would you serve this to a toddler? You see, my fiancé cannot have anything spicy.. At all. So would you be able to leave out the peppers and it still be as tasty? Thanks a bunch!

    I didn’t find it to be spicy at all. However, the aleppo that I purchased for this was very mild. I’ve tasted aleppo other times when it can be slightly more spicy (sort of like how red pepper flakes can vary from batch to batch), but I would still call it mild. However, I’m kind of a spice fiend so I may be slightly immune to it. I would say maybe play it safe and omit it altogether. The dish will still taste great without the aleppo, or you could try replacing it with another spice like paprika or cumin, or really go in a whole other direction with thyme perhaps. Enjoy!

    Was the Aleppo pepper flake or ground?

    I would call it ground, but it’s a really coarse grind, not finely ground like a powder. Honestly, you could almost call it a flake as well (but not large flakes…smaller than red pepper flakes, for example). Does that help?

    This is an awesome recipe! Ina’s recipe is my go to recipe. But I think this is better! I used Fage Greek yogurt for the creme fraiche. For the Aleppo, I saw a sub for the using Cayenne and Sweet Paprika but I subbed the smoked because that’s what I had.

    I live in the middle of nowhere so sometimes you just have to make substitutions!

    My DH loved it and I’ll definitely make it again. Thank you so much for sharing!

    I too live in the middle of nowhere, but never heard of FAGE Greek yogurt either?? I am going to try it with light sour cream.. hope it works

    i made this chicken tonight and ran into a small hiccup. Either I should have cooked my chicken at 450 or my lemon was to big and I had too much juice, because my sauce was very thin and runny. So when I brushed my chicken it just ran off which 1. Made my croutons runny and left me with more than half the sauce. It was still very tasty and my husband is not a chicken fan. I will make this again with a smaller lemon to make the sauce thicker. The Aleppo pepper is fantastic, spicy but not too hot. Any thoughts?

    I made this tonight for dinner, it was delicious! The Aleppo pepper was spicy without being too hot. I’d did run into a snag however. Either I should have set my oven at 450 or my lemon was too big making my sauce too runny. This made my croutons soggy. After 2 applications of sauce I still had more than half left. Any thoughts?

    I made this tonight for dinner, it was delicious! The Aleppo pepper was spicy without being too hot. I’d did run into a snag however. Either I should have set my oven at 450 or my lemon was too big making my sauce too runny. This made my croutons soggy. After 2 applications of sauce I still had more than half left. Any thoughts?

    Super good I only had Cornish game hens and I cooked it in my cast iron skillet came out amazing thanks for sharing.

    Made this tonight. Thank goodness it wasn’t for company! The cook time was waaayyyyy off for me. So off that I ended up cooking the kids Mac and cheese :-/ it’s still in the oven, hopefully it will be tasty!

    Do you roast breast side up or down?

    Where did you find the Aleppo pepper? I’ve got a Whole Foods, Fresh Market, Williams Sonoma, and EarthFare as well as all the regulars. And Trader Joe’s!

    The Aleppo was a little tricky to track down! I was surprised that Whole Foods does not carry it. I also saw it online for Williams Sonoma, but called the SF location and they didn’t have it in the store. I managed to finally find it at a specialty spices and teas shop here in SF. I would just call ahead to any specialty food/spice shops in your area to see if they carry it. And if all else fails, you can find it on Amazon. Good luck!

    You can get it at Penzys spices online if there isn’t one near you.

    I actually already had Aleppo pepper. I buy mine at Penzey’s spice shop.

    Looks awesome! Do you need to cover with foil when it’s baking?

    Great recipe. I also made my own creme fraiche (not difficult at all), and found the ingredients, amounts, and cook times spot on.

    Stopped ar penzeys spice shop and they carry Aleppo pepper,

    So I’m making this tonight!!

    Thanks for the recipe!

    What is creme fraiche?

    Hi there! This recipe looks amazing do you think it would also work with boneless chicken breast? The SO won’t anything on the bone. 🙁

    Found Aleppo Peeper at Persian market near my house. I live in the South Bay in Los Angeles California. It was only $4. Gonna try this receive this week!

    I bought a 6 pound chicken because I couldn’t remember what it was supposed to be. Do you know what sort of heat/other parts need to change?

    Is the bread necessary? I have Celiac and have to be gluten free.

    The bread is Not necessary. It helps to get the

    Bottom of the chicken crispy. You can simply

    Turn your chicken around when roasting to evenly

    Crisp the bottom skin.

    Made this today for company and it was delicious!! I had a 5 pound chicken so I cooked it about 45 minutes at 425 to get it started. Then I started putting on the glaze. I had bought the Aleppo spice but left it at home. I used a mix of Cajun spices and red pepper flakes. There was just a hint of heat which I LOVE! The skin blisters and it looks beautiful. I made some fresh glazes carrots and potatoes and onions baked with the chicken. The bread was crispy and crunchy but soggy on one side. I used 4 slices and cooked it in my iron fry pan.

    Can’t wait to try again and eat my great left overs!

    Have you ever used the creme fraiche on a turkey?

    What adjustments would I need to make if I used a 5-6 pound chicken? Thanks!!

    i think behr paint (behr.com) has something like that, but i bvieele there is a $5 fee i’ve not used it, but i have looked at colors on the website before. also you can pick up the paint booklets/chips at home depot (from behr) and the booklets has complimentary colors and shows the paint in different rooms.i personally like the behr paint (semi gloss) because its wonderful for being able to clean it especially with kids and crayons, markers, finger paints, etc. it is a little costlier than most paints, but it covers great and last great also if you use the behr paint and there is something wrong with the paint itself a behr representative will come out and paint your walls for you (there has to be something

    OK, this was amazing. But I had way too much of the glaze for my 4 lb. chicken.

    I made this last night and apparently made a terrible mistake by “over stuffing” the cavity of my 4 pound chicken. The lemons I had were incredibly large. By the cavity being over stuffed, the chicken did not cook properly. Once I took 2 quarters of the lemon out, the juices just poured out of the chicken and made my sourdough bread soggy. It took over 2 hours for me to get the chicken up to correct temperature because of my mistake. I will make it again……having learned this lesson that hard way. Hopefully this information will keep someone else from making the same mistake!

    Hi,I log on to your blogs named “Million Dollar Chicken – Serving Seconds” daily.Your story-telling style is witty, keep it up! And you can look our website about powerful love spells.

    Okay….stupid question. Do you put the lemon in whole or cut up?

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      Heiner kocht!

      Ein Mann - ein Herd! Wie ich mich durch den Dschungel der Rezepte kämpfe!

      Montag, 9. Mai 2016

      Eintopf aus dem Dutch Oven

      Zuerst würfelt man 1 große Zwiebel, schneidet 750 g Kartoffeln in kleine Stücke, ebenso 750 g Möhren und 1/2 Apfel.

      Der Deckel kommt drauf, da kommen auch noch ein paar Briketts drauf und dann lässt man das Ganze 30 bis 40 Minütchen köcheln.

      Ich denke, dass der Dutch Oven zukünftig auch seinen Platz auf dem Felgengrill finden wird und ich die Kohlebriketts nur oben drauf lege. Ich bin mal gespannt, was der Dutch Oven noch alles kann . . . es soll ja ein wahrer Tausendsassa sein ;-).

      Kommentare:

      Guten Morgen Heiner,

      ein schöner Artikel :-) Dein Blog gefällt mir sehr gut.

      Für einen Eintopf braucht man auch keine "Mörderhitze". Für einen 12" Dutch Oven reichen 6 Briketts unten und 12 oben.

      Ich selbst bin Dutch Oven Freak seit 1999 und halte ein ansehnliches Dopf-Rudel. Im Prinzip werden meine Döpfe, gerade im Herbst/Winter nicht wirklich kalt.

      Vielleicht möchtest Du ja mal bei mir vorbeischauen und Dir evtl. die eine, oder andere Anregung holen.

      Hallo Mathias, vielen Dank für den Tipp. ich bin ja blutiger Dutch Oven-Anfänger. ganz sicher werde ich mir bei dir ein paar Anregungen holen, ich hab bei dir schon mal rein geschaut. sieht gut aus. und freut mich, dass dir mein Blog gefällt. diese Follower-Funktion ja ich mal dazu geschaltet, in der Hoffnung da alles richtig gemacht zu haben ;-).

      Maishähnchen auf Gemüsebett . Aus dem Dutch Oven .

      Mal wieder ein Dutch Oven Rezept und zwar für ein Maishähnchen auf Gemüsebett: Ein 1,5kg Maishähnchen von Loué nahm Platz auf frischen Drillingen, Zucchini und Paprika – was dann geschah, war sehr schmackhaft 🤗

      Zutaten für Maishähnchen auf Gemüsebett

      Folgende Zutaten braucht man für dieses Rezept, das sich für vier Personen eignet:

      • 1 Maishähnchen, etwa 1500g
      • 10 kleine Kartoffeln (Drilinge)
      • 3 Zehen Knoblauch
      • 2 Zwiebeln
      • 2 rote Paprika
      • 1 Zucchini
      • 1 EL getrockneten Rosmarin (oder zwei Rosmarin-Zweige)
      • 1 TL Thymian

      Ebenso passen Cherry-Tomaten, Schalotten, Mais und Karotten gut in dem Gemüsemix. Diese hatte ich in diesem Fall jedoch leider nicht zur Hand – hier kann man sich aber nach Belieben austoben.

      Das Gemüse wird einfach kleingeschnitten, mit Salz und Pfeffer gewürzt und in den Dutch Oven gegeben. Anschließend ölt man das Maishähnchen mit etwas Olivenöl leicht ein, würzt es mit Salz, Pfeffer, Thymian und Rosmarin und gibt es zu dem Gemüse in den Dutch Oven. Je nach Größe des DOpfs muss man in der Mitte des Gemüses eine Kuhle machen, in der man dann das Maishähnchen platziert – in meinem Vier-Liter-DOpf war es dann schon recht kuschelig 😉

      Dann kann es auch schon losgehen: Deckel drauf und für gute anderthalb Stunden garen. Dabei benötigen wir etwas mehr Oberhitze, also ca. 8 Briketts unten und 10-12 Briketts oben. Damit es schön knusprig wird, kann man für die letzten 20 Minuten noch einmal fünf oder sechs weitere Briketts oben nachlegen.

      Das Ergebnis ist wirklich lecker: Durch das Garen im Dutch Oven bleibt das Maishähnchen saftig und wird außen schön knusprig und braun. Die Kartoffel Drillinge ziehen den Gemüsesaft, garen über die Zeit gut durch und schmecken zusammen mit dem Gemüsemix hervorragend.

      Das Maishähnchen auf Gemüsebett kam in der Familie sehr gut an. Mit dem DOpf aus dem Dutch Oven Set verköstigt man in etwa vier Personen – wer es etwas größer mag, dem kann ich den ft9 von Petromax empfehlen. Damit habe ich zum Beispiel auch schon einen Krustenbraten aus dem Dutch Oven gemacht – schau dir auch das Rezept an, wenn dir dieses hier gefallen hat.

      Weitere Artikel

      Dieser Mistkratzer steht heute auf meinem Plan – das Hähnchen schmurgelt bereits seit gut 1,5 Stunden, ein bisschen Zeit werde ich ihm noch geben und dann wird es verputzt – vielen Dank für das Rezept und Gruß aus der Altmark

      Super Lecker !! Beim ersten mal musste ich zwar ein normales Hänchen nehmen, aber heute wird es mit einem Mais-Hänchen gemacht. Hier freuen sich schon alle drauf.

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      Heiner kocht!

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      Montag, 9. Mai 2016

      Eintopf aus dem Dutch Oven

      Zuerst würfelt man 1 große Zwiebel, schneidet 750 g Kartoffeln in kleine Stücke, ebenso 750 g Möhren und 1/2 Apfel.

      Der Deckel kommt drauf, da kommen auch noch ein paar Briketts drauf und dann lässt man das Ganze 30 bis 40 Minütchen köcheln.

      Ich denke, dass der Dutch Oven zukünftig auch seinen Platz auf dem Felgengrill finden wird und ich die Kohlebriketts nur oben drauf lege. Ich bin mal gespannt, was der Dutch Oven noch alles kann . . . es soll ja ein wahrer Tausendsassa sein ;-).

      Kommentare:

      Guten Morgen Heiner,

      ein schöner Artikel :-) Dein Blog gefällt mir sehr gut.

      Für einen Eintopf braucht man auch keine "Mörderhitze". Für einen 12" Dutch Oven reichen 6 Briketts unten und 12 oben.

      Ich selbst bin Dutch Oven Freak seit 1999 und halte ein ansehnliches Dopf-Rudel. Im Prinzip werden meine Döpfe, gerade im Herbst/Winter nicht wirklich kalt.

      Vielleicht möchtest Du ja mal bei mir vorbeischauen und Dir evtl. die eine, oder andere Anregung holen.

      Hallo Mathias, vielen Dank für den Tipp. ich bin ja blutiger Dutch Oven-Anfänger. ganz sicher werde ich mir bei dir ein paar Anregungen holen, ich hab bei dir schon mal rein geschaut. sieht gut aus. und freut mich, dass dir mein Blog gefällt. diese Follower-Funktion ja ich mal dazu geschaltet, in der Hoffnung da alles richtig gemacht zu haben ;-).

      Hähnchen auf Gemüsebett aus dem Dutch Oven

      Heute habe ich den DO bereits das zweite mal verwendet! Da es nicht immer so etwas mächtiges wie Schichtfleisch sein muss gab es heute ein Hähnchen aus dem DO. Dazu gibt es eigentlich wenig zu sagen deswegen starte ich direkt.

      500g Kartoffeln (festkochend)

      Jeweils eine grüne, gelbe und rote Paprika

      Eine rote Zwiebel

      Ankerkraut 9-Pfeffer Symphonie

      Als erstes gebt ihr einen Schuss Olivenöl in den DO. Die Kartoffeln schälen sowie vierteln und im Topf verteilen. Die rote Zwiebel wird in mittelgroße Scheiben geschnitten sodass ihr schöne Ringe bekommt. Diese verteilt ihr dann auf den Kartoffeln. Das Hähnchen mit einem schweren Messer am Rücken entlang auftrennen sodass ihr es im DO „ausbreiten“ könnt. Dadurch bekommt noch mehr Haut Oberhitze ab und es wird entsprechend knuspriger. Das Hähnchen würzt ihr lediglich mit Salz und Pfeffer – das genügt.

      Die Paprika schneidet ihr dann in grobe Stücke und legt sie um das Hähnchen herum. Selbiges macht ihr mit den Champignons. Auch das Gemüse habe ich lediglich mit Salz und Pfeffer gewürzt in der Hoffnung dass das Hähnchen den größten Teil zum Geschmack beiträgt.

      Wenn dann alles im Topf ist, Deckel drauf und ab zum Grill damit!

      Für die Unterhitze sollen heute nur 5 Briketts zuständig sein da mir letztes mal der Speck trotz des vielen Fettes im DO leicht haften geblieben ist. Oben drauf jedoch packe ich ganze 20-25 Stück denn das Hähnchen soll ja ordentlich knusprig werden!

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