вторник, 12 декабря 2017 г.

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Dr hähnchen

Thursday, January 3, 2013

Condensed milk Cake. Kondensmilch Kuchen. كيكة اللبن المكثف

This is a very easy and light cake & doesn't have much ingredients yet soo yummy.

1 cup Flour (150 gm)

1/2 Teaspoon Baking powder

50 gm melted Butter + 1 Tablespoon for brushing the Cake form.

Prepare your 22 cm Cake pan ( better a ring form ) by brushing it with 1 table spoon butter & spreading flour.

With an electric mixer, mix all ingredients (milk, eggs,flour,baking powder & melted Butter) till smooth then add them to the cake pan.

Bake in the preheated oven for 40 minutes (or less according to the Cake thickness).

Sprinkle some powdered sugar on top & serve with fruit sauce or fresh fruits.

1 Tasse Mehl (150 g)

1/2 TL Backpulver

50 gm geschmolzene Butter

Mit dem Schneebesen des Handrührgerates, alle zutaten cremig schlagen.

Im vorbereitet backform 22 cm ( besser eine ringform ) geben & im Ofen ca. 45 minuten backen.

Mit Puderzucker bestreuen und mit Fruchtsauce oder frische Früchte dekorieren.

Dr hähnchen

Kochrezepte und regionale Produkte, Winzer und Weine, Restaurants und Köche - aus dem Elsass und seiner Umgebung

Sonntag, 4. März 2012

D'r vrai Baeckeoffe

Der Baeckeoffe ist eines der typischen elsässichen Gerichte, ganz stilecht zubereitet und serviert in der Form, wie sie in dem Töpferdorf Soufflenheim hergestellt wird. Ein Eintopf aus drei verschiedenen Sorten Fleisch, Kartoffeln und Gemüsen. Doch da geht es schon los. Welche Gemüse gehören in den Baeckoffe? Zwiebeln auf jeden Fall, das Weisse vom Lauch oder auch das Grüne? Und Möhren. Viele meinen, die gehören nun auf keinen Fall in den echten Baeckeoffe. Ich meine chacun à son goût - jeder nach seinem Geschmack.

Das wurde nicht als lästige Pflicht angesehen, sondern war Teil des geselligen Lebens: man war fröhlich, sang, erzählte sich Geschichten oder tauschte sich über Neuigkeiten aus. An einem solchen Tag blieb nicht viel Zeit zum Kochen. Damit die Frauen trotzdem ein nahrhaftes Gericht auf den Tisch bringen konnten, wurde schon früh morgens der Baeckeoffe zubereitet und morgens auf dem Weg zum Waschplatz beim Bäcker vorbeigebracht. Der schob es, nachdem er sein Brot fertig gebacken hatte, in den Ofen (jetzt wissen wir auch, woher der Baeckeoffe seinen Namen hat) und so konnte dieser Eintopf in der Restwärme des Ofens stundenlang vor sich hin schmurgeln. Auf dem Nachhauseweg holten die Frauen ihren Baeckoffe wieder ab.

600 g Lammschulter

600 g Rinderschulter (oder sonstiges Fleisch zum Schmoren)

(wer mag: 1 Schweinefuss, vom Metzger in 2 Hälften gesägt)

2 kg festkochende Kartoffeln, geschält, in dünne Scheiben gehobelt

mindestens eine Flasche Elsässer Wein, Riesling oder Sylvaner (sicherheitshalber mal zwei Flaschen bereit halten)

300 g Zwiebeln, geschält und in sehr dünne Scheiben geschnitten

2 Stangen Lauch (ich nehme ein wenig grün mit) in dünne Scheiben geschnitten

4 Möhren (für die Puristen: einfach weg lassen)

2 Knoblauchzehen, geschält und halbiert

5 angedrückte Wachholderbeeren

Peffer (wie immer frisch gemahlen)

150 ml Wasser, evtl. mehr oder weniger

Aus Mehl und Wasser einen homogenen Teig kneten, einen langen Strang formen, der um den Rand der Form gelegt wird zum Abdichten. Darauf den Deckel fest andrücken. Nun ist alles schön verschlossen und kann bei 180 Grad für ca. 4 Stunden in den Ofen.

Der Baeckeoffe wird in der Form serviert, eventuell vorher in der Küche den Teig, der nach 4 Stunden backen nicht mehr geniessbar ist, abklopfen. Ansonsten muss man das am Tisch machen und dann gibt es unter Umständen viele Krümel.

Voilà - bon appétit!

Kommentare:

Baeckeoffe ein typisch elsässisches Rezept, Ich hab es noch nie gegessen.

Kerstin, das ist ein sehr deftiges Gericht für den Winter und Herbst und vor allem etwas für Fleischtiger ;-)

Oh, das hat mal irgendein Koch bei "Lanz kocht" gemacht und alle waren ganz aus dem Häuschen wegen des tollen Geschmackes.

Keine Krümel unter dem Tisch, da freut sich die Hausfrau!! :)

Sybille, es lässt sich prima vorbereiten und ist tatsächlich gut als Gästeessen geeignet. Und vor allem kommt es auch nicht so darauf an, ob es nun ein bisschen länger oder kürzer im Ofen steht.

So ein richtig guter Elsäßer Eintopf, wie lecker.

Lemon, wie schön! Ich freue mich, dass Du mich auch im Elsass besuchst ;-)

Ein Rezept ganz nach meinem Geschmack. Kommt auf die Nachkochliste für kalte Tage.

Das schmeckt im Sommer genau so gut wie im Winter .

Das schmeckt im Sommer genau so gut wie im Winter .

Liebe Henne, dann noch schnell, bevor der Frühling richtig kommt ;-)

einmal habe ich Baeckeoffe zubereitet.

Dein Eintopf sieht köstlich aus.

Vielen Dank, liebe Gaby, und herzlich willkommen hier.

dieses Rezept ist ein Gedicht, ein wahres Gedicht. vielen dank für die interessanten Infos und die schönen Fotos :))

jetzt bin ich ganz neidisch auf deine Form mit den Störchen ;)

Liebe Christina, vielen Dank für Dein Kompliment. Wenn Du möchtest, schicke ich Dir gerne so eine Form, wobei gerade das Decor mit den Störchen keines der traditionellen Soufflenheimer Decore ist. Wenn Du magst, schau mal hier:

Habe ich auch schon gemacht, aber natürlich nicht in so einem schicken Topf. Und meinst du wirklich die Frauen hatten immer Spass beim Wäschewaschen? Ich bin froh, dass es heute Waschmaschinen gibt. ;-)

Liebe zorra, ich würde Waschmaschine und Trockner auch nicht hergeben wollen. Sicherlich hatten die Frauen früher da nicht immer Spass, vor allem nicht, wenn sie sich die Hände rot gerubbelt haben und anschliessend mit ihren schweren Wäschekörben auf dem Heimweg waren.

Toller blog über unsere schöne Gegend: bravo :D

Mir sind gerade die Tränen gekommen. ich dachte noch, Mensch, wie in Wissemb. und da las ich es schon.

Liebe Jana, nach dem bisschen Gemüse schneiden und marinieren macht sich das von fast alleine. Dann drücke ich dir die Daumen, dass es für dich Baeckeoffe zu Silvester geben wird.

ich würde das Rezept gerne ausprobieren. Aber braucht man dazu wirklich den Teig zum Verschließen? Reicht der Deckel vom Bräter nicht aus?

Liebe Tanja, der Deckel liegt nicht so fest auf und es kann immer noch Dampf entweichen. Daher würde ich auf jeden Fall die klassische Zubereitung mit dem Teig zum Abdichten empfehlen.

Geht auch ohne Teig. Die Töpfe aus Soufflenheim haben ein kleines Loch im Deckel, dort entweicht der Dampf.

Genau das ist aber Sinn und Zweck des Teigrandes: Es soll eben kein Dampf entweichen, sondern die Aromen sollen im Topf bleiben!

Manno, was bin ich ein Trottel.Da dachte ich bis jetzt immer der Teigrand soll verhindern das Dampf entweicht.Jetzt wurde ich von einem meiner intelligenteren Mitmenschen,Gott sei dank, eines Besseren belehrt.

Liebe Petra, du hast auch vollkommen recht! Durch den Teigrand soll verhindert werden, dass Dampf entweicht. Dadurch bleiben die Aromen im Topf und sorgen für den wunderbaren Geschmack.

Wegen dem Teig habe ich mir auch Gedanken gemacht,da im Topfdeckel tatsächlich ein Loch ist.

Ich glaube eher, daß der Teigrand darum gemacht wurde, weil die Angst bestand, daß beim Bäcker vielleicht etwas geklaut

Dr hähnchen

AndersNormal ist Ansprechpartnerin bei Fragen rund um das Thema und bietet die Möglichkeit, mit sich und anderen in Kontakt zu kommen, von und mit anderen zu lernen.

AndersNormal begleitet hochsensible Menschen auf ihrem Weg und bietet Raum, um sich zu entdecken, zu erproben, neu zu erfinden, zu entfalten, zu wachsen, zu fühlen und zu handeln.

AndersNormal ist vernetzt und arbeitet mit Kooperationspartner*innen zusammen.

AndersNormal ist offen für Neues.

Diplom-Pädagogin, Elternberaterin, SchulCoach, Dozentin in der Erwachsenenbildung, Dienende im Malort.

Mitglied des Informations- und Forschungsverbundes Hochsensibilität e.V. (IFHS)

Stärkung und Erweiterung der (inneren) Ich-Grenze / Grenzvisualisierungen nach Dr. med. Klaus Blaser

Gefühlsarbeit / Arbeit mit dem Gefühlskompass nach V. Dittmar

Heilung der inneren Beziehung / Focusing

Inneres FreiRaum - Schaffen

Eine zentrale Erfahrung zieht sich wie ein roter Faden durch mein Leben: Ich bin irgendwie anders!

Und obwohl ich mich häufig sehr bemüht und angestrengt habe mitzuhalten und dazu zu gehören, stieß ich immer wieder auf Grenzen: meine Grenzen . Meine Grenzen als hochsensible Person. Als ich vor 6 Jahren zum ersten Mal davon erfuhr, stellte sich eine große Erleichterung ein, hervorgerufen durch die Erkenntnis, dass es gute Gründe für mein Anders-Sein gibt. Sie war der Schlüssel zu einem wesentlichen und bis dahin ungeliebten Teil meiner Identität, den ich als Quelle der immer wieder erlittenen Entfremdung mir und anderen gegenüber empfand.

Die Botschaft: "Es lie gt nicht daran, dass du es nicht kannst , es liegt daran, dass du anders bist . Also hör auf damit, dich mit anderen zu vergleichen. Ein Apfel ist ein Apfel und eben keine Birne: Sei, werde du selbst!" hat mich sehr bewegt. S ie verändert seitdem mein Leben. Deshalb traf ich 2013 die Entscheidung, die Hochsensibilität zu einem meiner Schwerpunktthemen zu machen. Die Erfahrung, wie erleichternd und bereichernd das Wissen um diese Gabe sein kann, hat in mir den Wunsch geweckt, auch anderen Menschen diese Erfahrung zu ermöglichen - und dann noch ein paar Schritte weiter zu gehen: vom Defizit zur Potenzialentfaltung.

Ich wurde 1963 in Wuppertal als einzige Tochter einer Ost-West-Verbindung geboren. Meine Eltern gehören der Kriegsgeneration an, haben den 2.Weltkrieg als Kinder erlebt und sind in das Trauma ihrer Eltern, meiner Großeltern, hineingeboren worden. Meine Oma mütterlicherseits habe ich nie kennen gelernt, an meinen Opa habe ich nur ein, zwei Erinnerungsbilder, die entstanden sind, als er unsere kleine Familie in Wuppertal besuchte.

Meine Mutter ist Anfang der 1950er Jahre in den Westen geflohen, sie war damals 16 Jahre alt. Der Krieg sowie die anschließende russische Besetzung haben sie stark traumatisiert. Hinzu kommt die frühe Trennung von der Mutter. Meine Mutter war drei Jahre alt, als meine Großmutter meinen Großvater und die Kinder verließ. Daraus entstand eine tiefe "Mutterwunde", die bis heute nicht heilen konnte.

Meinen Opa väterlicherseits habe ich ebenfalls nicht kennen lernen können, da er bereits verstorben war, als ich auf die Welt kam. Zu meiner Oma hatte ich eine innige und tiefe Verbindung. Bei und mit ihr habe ich als Kind viel Zeit verbracht. Ich liebte ihre Geschichten, unsere Spaziergänge, die regelmäßigen Zoobesuche und das gebratene Hähnchen am Sonntag. Als damals einziges Enkelkind genoss ich ihre ganze Aufmerksamkeit. Von ihr habe ich mich wirklich geliebt gefühlt. Meine Oma war sehr "kinderlieb", wie man früher sagte. Sie hat während es Krieges drei Kinder aufgenommen und eins davon vor dem Tod gerettet und später adoptiert. Mein Vater wuchs also mit Geschwistern, jedoch ohne Vater auf, da dieser als Soldat in den Krieg gezogen und danach über sieben Jahre in russischer Gefangenschaft war. Er kam als schwer traumatisierter, stummer und kranker Mann zurück und starb an den Folgen dieser Erfahrungen. Er ist für meinen Vater ein Fremder gewesen und geblieben.

Meine beiden Eltern wissen, was Mangel bedeutet. Sie haben als Kinder Hunger und eine tiefe existentielle Angst erlebt. Beide kamen aus "ärmlichen Verhältnissen" und konnten sich in den ersten Jahren ihrer Beziehung keine eigene Wohnung leisten.

Als sie diese dann endlich fanden und bezogen, kam kurz darauf ich zur Welt. Da ein längerer Verdienstausfall nicht tragbar war, ging meine Mutter nach sechs Wochen wieder arbeiten, als Serviererin in einem Café, in der Straße, in der wir auch wohnten. Ich stand dann im Kinderwagen in einem Raum hinter der Theke und war die überwiegende Zeit mir selbst überlassen. - Fortsetzung in Arbeit :-)

Dr hähnchen

Friday, January 31, 2014

Roasted Chicken with Lemon & Herbs. Geröstete Hähnchen mit Kräuter & Zitronen. الفراخ المشوية في الفرن بالاعشاب والليمون

One of the easy dishes that I like to make a lot is Oven roasted Chicken . It's so easy & can be done when guests are coming over for Dinner , as it's easy, juicy & moist & I guess everybody loves!

2 weeks ago I bought 8 Herbs Pots & I guess I'll be making a lot of recipes using Herbs in the coming days:) (I'll shoot them too & add them some where in my Blog ).

I had some Chicken & I had a very busy day, so I decided to marinade my Chicken with nearly all herbs I bought + My basic Chicken marinade (Onion , Lemon, Salt & Pepper) & I left it in the Fridge in the marinade for 6 hours , then put it in the Oven for 45 minutes & it was the Best chicken ever! so moist & juicy from inside & crispy from the skin outside!!

Hope you try this recipe & I'm Sure you will love it!

1 medium sized chopped Onion

2 chopped Garlic Cloves

2 Table spoons Olive Oil

Juice of 2 Lemons

Freshly chopped Herbs (The amount you want ) : Parsley ,Coriander, Thyme , Rosemary & Lemon balm.

Salt, Pepper & Chicken spices

Baby Potatoes , Onions , Garlic, Chopped Lemon (optional)

Leave for minimum 2 hours.

Preheat your Oven to 220°C.

Put chicken ,skin side down in an Oven Casserole & add the Potatoes , Onions & Garlic. add 1/2 cup of Water to the bottom.

Put in the Oven for 20-25 minutes , then turn the Chicken to the other side (Skin side up ) & leave it to cook for more 25 minutes , till the Skin side is roasted .

1 mittelgroße gehackte Zwiebel

2 gehackte Knoblauchzehen

Saft von 2 Zitronen

Frisch gehackte Kräuter (Menge: wie Sie möchten): Petersilie, Koriander, Thymian, Rosmarin und Zitronenmelisse.

Salz, Pfeffer & Hähnchen Gewürze

Baby-Kartoffeln, Zwiebeln, Knoblauch, Zitronen

Backofen auf 220°C vorheizen.

Hähnchen in einem Auflauf legen (Haut nach unten) , Kartoffelen, kleine Zwiebel & Knoblauch geben & mit 1/2 Tasse Wasser gießen.

Im Backofen ca. 20-25 minuten braten , dann noch 25 minuten auf die andere seite braten.

Our Menu

Specialties of the House

All Dinners are Served with a Choice of our Soup of the Day or Liver Dumpling Soup or our German Salad Plate.

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Schnitzels

Our schnitzels are made from fresh tenderized Pork Loin, Veal or Chicken that is seasoned, breaded, and pan-fried to order. For A Lighter Touch: At your request we can serve any Schnitzel without breading.

Schweine Schnitzel / Pork Schnitzel $18.99 Breaded pork schnitzel with gravy Zwiebel Schnitzel / Onion Schnitzel $19.99 Breaded pork schnitzel smothered in sautéed onions and gravy Jäger Schnitzel / Hunter Schnitzel $22.99 Breaded pork schnitzel covered in a mushroom wine sauce Rahm Schnitzel $20.99 Pork schnitzel served in a cream sauce (natural or breaded) Paprika Schnitzel $20.99 Pork schnitzel with a Hungarian paprika sauce (natural or breaded) Zigeuner Schnitzel / Gypsy Schnitzel $21.99 Breaded pork schnitzel with sautéed peppers and onions Hawaii Schnitzel $21.99 Breaded pork schnitzel with ham, pineapple, and melted cheese Wiener Schnitzel $23.99 Breaded veal schnitzel with lemon Schnitzel “a la Holstein” $23.99 Breaded pork schnitzel served with a fried egg and canapés Schnitzel Cordon Bleu $21.99 Breaded pork schnitzel filled with ham and Swiss cheese Hühnchen Schnitzel $18.99 Breaded chicken schnitzel Schwarzwälder Schnitzel / Black Forest Schnitzel $23.99 Breaded pork schnitzel covered with julienne of black forest ham Schnitzel Art des Hauses $23.99 Breaded pork schnitzel with white asparagus spears and hollandaise Schnitzel Ambassador $23.99 Breaded pork schnitzel with sautéed tomatoes and onions and melted Swiss cheese

All Dinners are Served with a Choice of our Soup of the Day or Liver Dumpling Soup or our German Salad Plate.

The Above Dinners also include your choice of any two of the following:

Dumpling, Boiled Potatoes, German Potato Salad, French Fries, German Home Fries or Spätzle, Red cabbage, Sauerkraut, or Vegetable.

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Steaks and Fish

All Dinners are Served with a Choice of our Soup of the Day or Liver Dumpling Soup or our German Salad Plate.

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For Our Smaller Guests

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Appetizers

A delicate blend of Imported Brie, Cream Cheese, Butter, Onions and Chef Wolfgang's Special Seasonings Served with a freshly baked Pretzel Gemischte Aufschnitt vom Brett $18.99 Assorted cold cuts, Cheeses, German Sausage, Black Forest Ham Served on our special wooden board – Bread and Butter Gebackener Camenbert $9.99 Imported Camenbert, breaded and baked, served with Raspberry Sauce Gefüllte Champignons $9.99 Fresh baked mushrooms, stuffed and covered with cheese Heisse Wurst Platte $9.99 Chef's selection of assorted hot sausages Geräucherter Lachs mit Meerrettich $11.99 Smoked Salmon Slices with our own creamy horseradish and toast points and garnished with a boiled egg, onions and capers Frisches Steak Tartar $18.99 Fresh Ground Prime Filet Mignon, seasoned with our special blend of spices. Accompanied by farm fresh Egg Yolk, chopped Onions, Capers, Anchovies and Paprika Jäger Toast $14.99 Sauteed Medallions of Pork Tenderloin on Toast, in a Wine Sauce, generously topped with Mushrooms, Bacon and Onions Frikadelle $12.49 German chopped steak (Pork and Beef) covered with Wolfgang's own Mushroom Wine sauce and German Fries Bayrischer Leberkäse $13.99 Bavarian style veal loaf topped with a fried Egg, served with warm Potato Salad Königin Pastetchen $10.49 Puff pastry filled with a fine veal ragout wine and cream sauce Zwei Bratwürste $13.99 Two German Bratwürste served with warm Potato Salad and Sauerkraut Frankfurter Würstchen $13.99 Two Foot longs - Frankfurter Sausages served with warm Potato Salad and Sourkraut Geräucherte Thüringer $13.99 Two smoked Thuringer Sausages served with warm Potato Salad and Sourkraut Kassler Rippchen $17.99 Smoked Pork Chops with Sauerkraut and German Fries Maties Herring Hausfrauen Art mit Bratkartoffeln $10.49 Herring filets served with sour cream, onion, apple and German home fries Russische Eier $10.49 Hard Boiled Eggs served on a Bed of Meat Salad, garnished with Lox and Capers Hausgemachte Sülze $8.99 Homemade headcheese, vinaigrette and German home fries Strammer Max $9.99 Schwarzwälder Schinken auf Graubrot - Spiegel Ei

Open faced sandwich with Black Forest Ham topped with a fried Egg and dill pickle garnish

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Side Dishes

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Lunch Menu

Appetizers

Side Orders

Schnitzel Platz Lunch Menu

Open Faced Sandwich with Black Forest Ham, topped with a Fried Egg and Dill Pickle Garnish Westfalisches Leberwurstbrot $8.95 Open Faced Sandwich, with Westphalian Style Liver Sausage, Chopped Onions, Pickle and Tomato Hausgemachte Käse Spätzle $8.95 Homemade Spätzle sautéed with Butter and Onions, Covered with melted Cheese and served with our House Salad Lachs auf Toast $11.95 Smoked Salmon Slices on Toast, garnished with Hard Boiled Egg, Capers and Onions Hawaiian Toast $8.95 Westphalian Ham on Toast with Pineapple and Swiss Cheese Emmenthaler Sandwich $10.50 Our famous Schnitzel, pan fried and topped with Ham and melted Swiss Cheese, served with German fried Potatoes Elfriede's Kartoffelpfannkuchen $10.95 Gefullt mit Gulasch und etwas Sauere Sahne

Two of Elfriede's Homemade Potato Pancakes, filled with Goulash and a little Sour Cream

Oktoberfest Menu

The Oktoberfest Menu below is only available during Oktoberfest (September and October).

Appetizers

Entrees

Side Orders

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Come see our wonderful desert selection throughout the year (Except during Oktoberfest where we have a limited dessert selection).

© 2016 Schnitzel Platz - 729 North Avenue, Glendale Heights, IL 60139-3519

Dr hähnchen

  • Prepare 2 whole chickens weighing 3-1/2 to 4 pounds each and 2 12-ounce beer cans.
  • Apply rub to chickens and mount them on the beer cans.
  • Cook at 225-250°F for 2 hours, rotate 180°, and baste with apple juice.
  • Cook for another 1-1/2 to 2 hours until 160-165°F in the breast, 170-175°F in the thigh.
  • Carefully remove from the WSM and let cool for 5 minutes before serving.

Beer can chickens ready to serve

Beer can chicken is known by many colorful names, including "Beer Butt Chicken", "Beer In The Rear Chicken", and the noble-sounding "Chicken On A Throne". A partially-filled beer can is inserted into the cavity of the chicken to create a disposable, vertical roasting stand. The bird is barbecued while supposedly steamed from the inside to keep the meat moist.

Beer can chicken certainly has the "wow factor" going for it—it's an entertaining way to prepare chicken for friends and family. Personally, I'm not convinced that cooking chicken vertically has much benefit, other than to increase cooker capacity. Nor do I believe the steam from the beer can does much to keep the meat moist. The top of the can seals tightly inside the body cavity, and most of the steam goes right out through the neck cavity. Something like the Weber Poultry Infusion Roaster might actually steam the inside of a chicken, but then you've lost the "wow factor" of the beer can.

Anyway, it's a lot of fun to do and it's an easy way to prepare chicken. Variations on this method are described at the end of this article.

Here are some photos I took on August 26, 2007 when I cooked two beer can chickens using "Wild Willy's Number One-derful Rub" from the famous barbecue book Smoke & Spice.

Remember. click on any of the pictures to view a larger image.

Select And Prep The Chickens

Purchase 2 whole chickens weighing 3-1/2 to 4 pounds each. Remove the neck and giblets from the body cavity and pat dry inside and out with paper towels. Trim any excess fat from around the body cavity opening. Fold the wing tips back under the chicken to keep them from burning.

Prepare The Beer Cans And Apply The Rub

Wash 2 12-ounce beer cans with soapy water and rinse well. Open the cans and drink half the beer in each. Use a church key-style can opener to make two additional holes in the lid.

Now prepare a batch of the rub.

2 Tablespoons ground black pepper

2 Tablespoons salt

2 Tablespoons sugar

1 Tablespoon granulated garlic powder

1 Tablespoon onion powder

1 teaspoon cayenne

Sprinkle the rub liberally inside the body cavity and the neck cavity, then all over the outside of the chicken. If you want, sprinkle some rub under the skin over the breasts and work it around with your fingers.

Place the chicken over the beer can, making sure it's firmly seated inside the cavity as far as possible. Position the legs forward to form a tripod, keeping the chicken balanced.

Let the chickens sit at room temperature as you fire-up your Weber Bullet.

Select The Smoke Wood

Use 3 chunks of apple smoke wood. Each chunk should be small, for example 3" x 2" x 2" or similar. Cherry, oak, or other mild fruit wood can be used if apple is not available.

There is no need to soak the wood or remove the bark before use.

I used 3 chunks of apple as shown in Photo 4.

Fire-up the cooker using the Minion Method. Fill the charcoal chamber 1/2 full with unlit Kingsford Charcoal Briquets. Light 20-40 briquettes using a Weber chimney starter and spread them over the unlit charcoal.

Put the water pan in the cooker and fill it with cold tap water to help with temperature control.

Barbecue The Chicken

Assemble the cooker, add the smoke wood chunks, and put the chickens back-to-back on the top cooking grate, as shown in Photo 5.

Set the 3 bottom vents to 100% open. Open the top vent fully and leave it that way throughout the entire cook.

Cook for 2 hours, then baste the chickens with apple juice using a spray bottle. To make sure the chickens are cooking evenly, rotate them by carefully turning the grate 180°, as shown in Photo 6.

Cook for another hour, then baste again with apple juice.

Cook for another 30 minutes to 1 hour, then check the internal meat temperature using an instant-read thermometer. The chicken is done when the breast meat registers 160-165°F and the thigh registers 170-175°F.

Here's how the cooker temperatures and vent settings went during my cook:

(b) basted with premium apple juice

Note that the vent percentages represent the way I set the vents at the time indicated.

The Finished Product

Using heat-resistant gloves, remove the chickens carefully from the cooker and let cool for 5 minutes before serving.

Since the beer in the can will be very hot, make sure to support the can as you lift the chicken off the grate. You can do this with your gloved hand, or you can grasp the can with tongs to support the chicken from below while using your other gloved hand to steady the chicken.

To remove the can, hold the chicken at a slight angle in the palm of one gloved hand, grasp the can with your other gloved hand, twist the can back and forth to loosen it, and pull it out carefully. Do this over the sink or a rimmed baking sheet pan to catch any spills.

Variations On A Theme

There are many ways you can customize or adapt the beer can chicken method:

  • Vary the type of beer: Lager, pilsner, ale, wheat, stout, etc. If the beer comes in a bottle, funnel it into a clean beer or soda can.

More Chicken Links On TVWB

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Dr hähnchen

Tuesday, September 25, 2012

Chicken Shawerma Fettah فتة شاورما الدجاجReis-Hähnchen Gericht

2 tablespoons vinegar

Freshly chopped parsley

2 tomatoes cut in cubes

3-4 white bread (or Pita bread)

5 Tablespoons Oil

1/2 Cup Mayonnaise

4 finely grated Garlic cloves

1 Teaspoon vinegar

Marinade chicken with yogurt,Vinegar, chicken spices,Salt & Pepper. leave for 3 hours in marinade.

Fry in a pan with 3 Tablespoons Oil & keep stirring till done (around 15 minutes)

After cooking chicken has been cooked , turn off the heat & add parsley & tomatoes (remove the liquid core of the Tomatoes so as not to turn the chicken soggy)

Cook the Rice as you are used to: Add 2 cups Basmati Rice + 3 Cups water + some Butter & Salt &cover with water in a pot & turn on the heat ,wait till water boils then reduce the heat till cooked (10-15 minutes)

Cut bread into small pieces with a siscors & drizzle with 2 Table spoons Oil & mix well & enter a high heat oven (220°C) for 15-20 minutes till crunchy from all sides

Mix the Sauce ingredients with a fork till well blended & smooth.

In a Casserole or a wide Bowl put in layers:

Bread, then Rice, Then Chicken & finally the Garlic Sauce. & Enjoy!

Salz und Pfeffer

Frisch gehackte Petersilie

2 Tomaten in Würfel geschnitten

2 Tassen Reis (Basmati )

3-4 Weißbrot (oder Pita-Brot)

1/2 Tasse Joghurt

1/2 Tasse Mayonnaise

4 Knoblauchzehen fein gerieben

1 Teelöffel Essig

Hähnchen in der marinade ( Joghurt , Essig , Salz, Pfeffer & Huhn Gewürz ) ca. 2-3 Stunden lassen.

Mit 3 EL Öl Braten auf je seite.

Vom Herd nehmen & Frisch Petersilie & Tomaten zugeben & mischen .

Reis normal kochen

in kleine Stücke schneiden & mit 2 EL Öl mischen & Im Ofen ca. 15 minutes bis goldbraun backen.

Easy Teriyaki Chicken Recipe

Because we all still need to eat real meals leading up to Christmas and not everyone can survive on Christmas cookies; so this! Teriyaki chicken is a quick and easy dinner and tastes better than takeout. It’s seriously addictive with that honey orange glaze. Not too sweet and not too salty, but just right.

The chicken thighs are tender and delicious. If you’re like me and love super clean meat, chicken thighs can be a little annoying to trim but it’s so worth it. You can’t beat the juiciness and flavor of thigh meat.

I learned how to make this simple and delicious teriyaki chicken from Juliana on Instagram! Her delicious photo of glazed teriyaki chicken over white rice came up in my feed and I was like “gimme ‘dat chicken ?!” I love getting dinner-time inspiration on Instagram!

The ingredient list is so simple, but it works! We’ve made it 3 times in the past week and a half and even when I burned the sauce , my hubby and son still enjoyed it. Leave it to me to burn the sauce.

Ingredients for Chicken Teriyaki Recipe:

1/4 cup soy sauce

1/3 cup freshly squeezed orange juice (from 1 1/2 medium or 1 large oranges)

1 tsp finely grated fresh ginger

1 tsp sesame oil

1 1/2 to 2 lbs (about 6-7 medium) boneless skinless chicken thighs, trimmed of fat

1 Tbsp oil (I use light olive oil)

1 1/2 Tbsp unsalted butter

Green onion and sesame seeds for garnish, optional

Cooks Tip: How to Peel and Grate fresh ginger:

1. Peel with a spoon. It’s the easiest way to get the skin off. Grate peeled ginger with a fine grater or zester.

How to Make Teriyaki Chicken:

1. In a large bowl, whisk together all marinade ingredients: 1/4 cup soy sauce, 1/3 cup orange juice, 3 Tbsp honey, 1 tsp ginger and 1 tsp sesame oil.

2. Cut chicken into 1-inch pieces and place into marinade. Stir and cover with plastic wrap and marinate on the counter 20 min.

3. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. Add 1 Tbsp olive oil. Remove chicken from marinade with a slotted spoon, reserving marinade in the bowl. Add chicken to the hot pan and sauté, stirring occasionally until golden and cooked through (5 min).

4. Remove pan from heat and transfer chicken to a bowl. (Don’t leave the empty pan over the heat or you may scorch the bottom of the pan and ruin the sauce – been there, done that and if it happens to you, continue making the sauce using a clean pan).

5. Pour reserved marinade into the pan, add 1 1/2 Tbsp butter (it’s in bold for my own sake because I’ve forgotten it before and it just wasn’t the same) and place back over medium/high heat. Bring to a boil stirring constantly until slightly thickened (1 min) then remove from heat. Add chicken back to the pan and stir to combine.

Serve over hot buttery white rice garnished with fresh green onion and a sprinkle of sesame seeds for pizzazle. I served it with steamed broccoli to appease my conscience and make it a meal.

Easy Teriyaki Chicken Recipe

Ingredients

  • ¼ cup soy sauce
  • ⅓ cup freshly squeezed orange juice (from 1½ medium or 1 large oranges)
  • 3 Tbsp honey
  • 1 tsp finely grated fresh ginger
  • 1 tsp sesame oil
  • 1½ to 2 lbs (about 6-7 medium) boneless skinless chicken thighs, trimmed of fat
  • 1 Tbsp oil (I use light olive oil)
  • 1½ Tbsp unsalted butter
  • Green onion and sesame seeds for garnish, optional

Instructions

  1. In a large bowl, whisk together all marinade ingredients: ¼ cup soy sauce, ⅓ cup orange juice, 3 Tbsp honey, 1 tsp ginger and 1 tsp sesame oil.
  2. Cut chicken into 1-inch pieces and place into marinade. Stir and cover with plastic wrap and marinate on the counter 20 min.
  3. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. Add 1 Tbsp olive oil. Remove chicken from marinade with a slotted spoon, reserving marinade in the bowl. Add chicken to the hot pan and sauté, stirring occasionally until golden and cooked through (5 min).
  4. Remove pan from heat and transfer chicken to a bowl.
  5. Pour reserved marinade into the pan, add 1½ Tbsp butter and place back over medium/high heat. Bring to a boil stirring constantly until slightly thickened (1 min) then remove from heat. Add chicken back to the pan and stir to combine. Serve over hot buttery white rice garnished with fresh green onion and a sprinkle of sesame seeds if desired.

If you make this recipe, I’d love to see pics of your creations on Instagram, Facebook and Twitter! Hashtag them #natashaskitchen

Now that’s what I call teriyaki chicken! I love that it glows – do you see it too?

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Can I make this recipe without ginger? I have most of the ingredients at home except for ginger. I don’t really feel like going to the store for just one thing. Please let me know.

Hi Evenlyn, ginger gives it that distinct Asian flavor, but it can be subbed for dried ginger in a pinch. I have seen some ginger substitutes online but I honestly have not tried any of the suggested spice combinations. Reply

I was thinking, could you pound some chicken breasts flat, leave whole, coat in the marinade, then griddle on a hot iron pan? To give some griddle lines and slight burnt flavour? Reply

I think that could work well. Let me know if you try it! Reply

Tried this tonight and it was a big hit. The sauce is so much better than store bought. Loved it. Did it with breasts and it came out terrific. Reply

Awesome, I’m so glad to hear that Cathy! Thanks for sharing your excellent review! Reply

Hi! Looking forward to making this tonight, so many great reviews! Can chicken breasts be substituted for chicken thighs? Thanks! Reply

Hi, I prefer chicken thighs for this recipe since they are more tender and chicken breast is easier to overcook, but you could also make it work with chicken breast. Reply

I love this recipe. I cooked it for the first time last night for my boyfriend and I. The taste of the orange is incredible, it’s a flavour you want to keep enjoying even when you’re totally stuffed because it’s so moreish and special. I steamed some brocolli and served it alongside the rice and chicken. 10/10 recipe, thanks for sharing. Reply

My pleasure Lucia! I’m happy to hear how much you two enjoy the recipe! Thanks for sharing your fantastic review! Reply

Made this, exactly to the recipe last week and it was so good, 10/10.

Trying A different method as I’m feeling extra lazy today and I’ve just popped some chicken drumsticks, with the sauce minus butter, into the oven. Will add the butter for the second half of cooking.. Fingers crossed it works out! Reply

I’m glad to hear how much you enjoy the recipe Jen! Thanks for sharing your fantastic review! Reply

just curious if you have the raw chicken sitting in the marinade and then take the cooked chicken and put it back in the same marinade the raw chicken was in if this would be considered safe.

I am by no means a professional cook so I really don’t know. I’ve just seen the cooking shows harp on keeping anything that touches raw chicken away from cooked chicken. Reply

Hi Penny, bringing the mixture to a boil ensures that the sauce is safe. This is also why I cook the sauce separately and then add the cooked chicken back to the pan. 🙂 Reply

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How to Repair Wood Rot. Great New Product!

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How to Repair Wood Rot. Wood rot, whether that be dry rot, or wet rot, is a common problem and is often found in windows, doors and fascia boards. Repairing the wood rot first of all begins with the treatment of the wood rot itself before any patching of the wood rot happens. In this video l’m doing a review of two products from a Company in Australia called Monsta. The first product l used to treat the wood rot was a timber preservative product called Wood Fix. It’s a 100% Environmentally Friendly Product that is designed to kill all the funghi and bacteria that cause the wood rot while at the same time providing stability to the wood that is being repaired.

Once that process is left to dry, it is then time to apply the compound to fill up the void caused by the wood rot. The next product l tried from Monsta was one called Patch It….again…a totally environmentally friendly product and also water based.

After using the two wood rot repair products l was amazed at how well the repair looked when completed. Check it out and let me know what you think!

For more details on the two products, the links are provided below.

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Music supplied by and Released under Creative Commons License 3.0.

Music Title: Acid Jazz.

Have a great day and l’ll see you again real soon.

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