воскресенье, 21 января 2018 г.

hähnchen_sous_vide

Küchenwahnsinn

Hühnerbrust sous vide

Ein Huhn im Ganzen zu garen hat leider ein paar Nachteile. Für zwei Personen ist es eigentlich zu viel. Zumindest, wenn man die etwas schwereren Hähnchen bevorzugt. Wenn der Garpunkt der Keulen richtig ist, ist die Brust trocken und faserig. Mittlerweile haben wir da unseren Weg gefunden. Das Huhn wird zerlegt. Keulen und Brust geben zwei – verschiedene – Mahlzeiten. Karkasse und Flügel wandern in eine Brühe. So wird der ganze Vogel optimal verwertet. Vor allem kann man Brust und Keulen optimal garen.

Die Brust bleibt beim Zerlegen am Knochen. Dadurch hängt die Haut nicht wie Fetzen von der Brust und kann beim anschließenden Aufbraten das Fleisch noch etwas schützen.

Die Brust kommt gesalzen in einen Beutel, zusammen mit einem Esslöffel Olivenöl, Zitronenzesten und Rosmarin. Die Würzung ist in diesem Falle variabel und richtet sich ganz nach dem Geschmack des Kochs oder der Gäste. Die Brust wird dann sous vide bei 60°C für 2 Stunden gegart. Danach wird die Brust aus dem Plastikbeutel genommen, die Gewürze entfernt und die Brust trocken getupft. Und in einer Mischung aus Butter und Olivenöl möglichst kross angebraten. Nach dem Anbraten noch gute fünf Minuten warten, bis die Brust angeschnitten wird.

Das Resultat: Ganz zart rosa und saftig. Löst sich trotzdem problemlos vom Knochen.

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Bringen Sie das Sous-Vide Garen aus der…

Sousmatic - Sous vide

SOMMER-FEELING bei SOUSMATIC

Im Sommer zieht es die Menschen nach draußen. Was gibt es Schöneres, als mit Familie und Freunden eine entspannte Gartenparty zu feiern.

Die besten Tipps für eine gelungene Gartenparty!

Damit Sie und Ihre Gäste auch garantiert eine unvergessliche Feier erleben werden,…

Sousmatic - Sous vide

NEU BEI SOUSMATIC

Unsere neuen kompakten Sous-Vide Garer

Sousmatic - Sous vide

MAY THE 4TH - HAPPY STAR WARS DAY

Für uns beginnt am 1. Mai die Grillsaison. Für die Tuskenräuber auf Tatooine beginnt die Grillsaison auf dem Wüstenplaneten immer am 4. Mai. Dann gibt es klassischerweis e Bantha BBQ.

Dieses Jahr setzen die Tuskenräuber alles auf Sous-Vide und bereiten den ca. 1…

Sousmatic - Sous vide поделился(-ась) альбомом Bembels Küche.

PIMP MY SOUSMATIC

Tolle Sache wie wir finden.

Bembels Küche добавил(-а) 21 новое фото в альбом «Sous-Vide Box, Spargel & gefüllte Hähnchenbrust».

Um die Effizienz meines TFA-Dostmann Sousmatic - Sous vide zu erhöhen, habe ich mir eine Kängabox Deutschland bestellt um die Wärme zu Isolieren.

Da die Box auf lange Zeit m.M.n. nicht komplett wasserdicht bleiben würde, habe ich sie in ½ GN bestellt und den passenden GN-Behälter dazu.

Sousmatic - Sous vide

NEU IM SORTIMENT

Kerntemperatur schon während des Sous-Vide garens kontrollieren

Mit diesem Thermometer komplettieren Sie Ihre Sous-Vide Küche und können nun schonend die Kerntemperatur von Fleisch, Gemüse oder anderem Gargut kontrollieren. Die ultradünne Messsonde lässt sich einfach einführen und…

Sous Vide Schweinekotelett auf Paragon

Sehen Sie uns ein Kotelett zur Perfektion kochen das Sous - Vide - Methode auf unsere mit Paragon Induktions - Kochfeld . Paragon erlaubt Ihnen, genau die Temperatur Ihres Essens zu kontrollieren, so erhalten Sie erstaunliche Resultate jedes Mal.

Schritt 1: Lassen Sie uns Cookin '

Öffnen Sie die App FirstBuild und wählen Sie die gewünschten Einstellungen für Ihr Schweinekotelett aus (basierend auf persönlichem Geschmack und Größe von Schweinekotelett).

Schritt 2: Lassen Sie es Wärme geben

Drücken Schnelle Precise auf Ihrem Paragon - Kochfeld und drücken Sie dann starten Heizung zu beginnen.

Schritt 3: Gewürz hinzufügen

Würzen Sie Ihr Fleisch mit Salz, Pfeffer und alles andere, was Sie möchten. Flip über und Saison wieder.

Schritt 4: Luftdicht ist richtig

Legen Sie das Schweinekotelett in eine luftdichte Tasche oder eine Plastiktüte, die Sie die Luft aus drücken können. Fügen Sie Öl oder Butter (wenn gewünscht) hinzu, verschließen Sie den Beutel und legen Sie ihn dann in das Wasserbad (sobald er die richtige Temperatur erreicht hat).

Schritt 5: Fast schon .

Sobald die App sagt Ihnen, Ihre Nahrung ist fertig, entfernen Sie die Schweinekotelett aus der Tasche und beiseite stellen.

Schritt 6: Seien Sie Sear-ious

Jetzt ist es an der Zeit, diesen Topf mit einer Pfanne zu ersetzen. Drücken Sie Stop auf dem Kochfeld, dann direkt, dann starten (Achten Sie darauf, dass der Wärmestand auf "10" steht). Öl oder Butter in die Pfanne geben. Wenn es heiß ist, sear Ihr Schweinekotelett auf beiden Seiten. Aus der Pfanne nehmen und das Kochfeld abdrehen.

Schritt 7: Lassen Sie uns essen

Sie sollten jetzt eine saftige und leckere Schweinekotelett haben. Also alles, was Sie tun müssen, ist zu dienen und zu genießen!

Küchenwahnsinn

Hühnerbrust sous vide

Ein Huhn im Ganzen zu garen hat leider ein paar Nachteile. Für zwei Personen ist es eigentlich zu viel. Zumindest, wenn man die etwas schwereren Hähnchen bevorzugt. Wenn der Garpunkt der Keulen richtig ist, ist die Brust trocken und faserig. Mittlerweile haben wir da unseren Weg gefunden. Das Huhn wird zerlegt. Keulen und Brust geben zwei – verschiedene – Mahlzeiten. Karkasse und Flügel wandern in eine Brühe. So wird der ganze Vogel optimal verwertet. Vor allem kann man Brust und Keulen optimal garen.

Die Brust bleibt beim Zerlegen am Knochen. Dadurch hängt die Haut nicht wie Fetzen von der Brust und kann beim anschließenden Aufbraten das Fleisch noch etwas schützen.

Die Brust kommt gesalzen in einen Beutel, zusammen mit einem Esslöffel Olivenöl, Zitronenzesten und Rosmarin. Die Würzung ist in diesem Falle variabel und richtet sich ganz nach dem Geschmack des Kochs oder der Gäste. Die Brust wird dann sous vide bei 60°C für 2 Stunden gegart. Danach wird die Brust aus dem Plastikbeutel genommen, die Gewürze entfernt und die Brust trocken getupft. Und in einer Mischung aus Butter und Olivenöl möglichst kross angebraten. Nach dem Anbraten noch gute fünf Minuten warten, bis die Brust angeschnitten wird.

Das Resultat: Ganz zart rosa und saftig. Löst sich trotzdem problemlos vom Knochen.

Saftiges Hähnchenbrustfilet aus dem Sous-vide-Garer

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    • 2 Hähnchenbrustfilets
    • Salz, Pfeffer
    • Sous-vide-Garer
    • Vakuumierer
    • Vakuum-Beutel

    Diese Garmethode erfordert etwas Planung und Zeit, aber das Ergebnis ist es allemal wert! Zarter als aus dem Sous-vide-Garer wirst du Hähnchenbrustfilet mit keiner anderen Zubereitungsmethode hinbekommen.

    • Zutaten
    • Schritte

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    TIPP: Steuere mit Tasten

    Je nach Geschmack kannst du weitere Zutaten zusammen mit in den Beutel geben, zum Beispiel Knoblauch, Kräuter oder Zitrone. Im Vakuum-Beutel luftdicht verschlossen können sie ihr Aroma optimal auf das Fleisch übertragen. Auch für mariniertes Hähnchen ist die Sous-Vide-Methode optimal - dazu einfach ein paar EL Marinade mit in den Beutel geben. Geschmacksexplosion garantiert.

    15 Naschereien aus der Weihnachtsbäckerei

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    Hähnchen sous vide

    In this blog I present the results of my kitchen work and some experiences with kitchen ware, cooking methods, spices, BBQ & smoker and recipes. In diesem Blog präsentiere ich die Ergebnisse meiner "Küchenschlachten", Erfahrungen mit küchen-/Kochgeräten, Smoker, Grill, Kochmethoden, Gewürzen und Rezepten.

    Friday, 27 May 2016

    Bison Steak

    Bison Steak mit gegrilltem Spargel, confierten Tomaten und Kartoffel-Steinpilz-Espuma in Blätterteig

    I cut 2 steaks from it (400g and 300g), vacuum sealed them and cooked them sous-vide at 52,5°C for about 100 minutes. I finalized them in a hot iron skillet for 30 sec. each side to get some color and roasty taste to it.

    Zwei schöne Steaks von 300g und 400g davon geschnitten, vakuumiert und sous-vide gegart bei 52,5°C für etwa 100 Minuten.

    Kurz vor dem Aufschneiden und Servieren für 30 Sek. je Seite in der sehr heißen Eisenpfanne gebräunt - ein Gedicht!

    Der grüne Spargel wurde für max. 10 Minuten gegrillt.

    Friday, 13 May 2016

    Rib-Eye-Steak, stuffed tomatoes and grilled aubergine

    Tomatoes stuffed with hot-and-spicy couscous and feta cheese.

    Rib Eye Steak (54°C; in der Eisenpfanne für 30 Sek. je Seite gebräunt).

    Dazu Fleischtomaten im Grill gegart mit einer Füllung von scharf gewürztem Couscous mit Feta.

    Außerdem gegrillte Auberginenscheiben.

    sumak, sweet & hot paprika powder, chili powder

    1 shot white balsamico

    Beef fillet - Rinderfilet

    Buttered snow peas and in tomates cooked in olive-oil.

    Blackberry-red wine-mousse as dessert.

    Dazu in Butter geschwenkte Zuckererbsen und confierte Cocktail-Tomaten.

    Zum Dessert: Brombeer-Rotwein-Mousse

    Porc Duroc - Filet vom Duroc Schwein

    Buttered carrot-sticks and zucchini-espuma as side.

    Porc-Duroc- Filet (sous-vide gegart ) an Couscous mit schwarzem Sesam .

    Dazu in Butter geschwenkte Kar ottensticks und Zucchini-Espuma.

    Friday, 29 April 2016

    Chicken Fillets on Pasta - Hähnchenfilets auf Bandnudeln

    Blanched zuccini, carrots and bell pepper and artichoke-espuma.

    Schnitzel Shack

    Where everyday's Oktoberfest!

    Enjoy our German cuisine from our family to yours.

    Our German entrees are straight from our family to yours. Enjoy our traditional German dishes with a southern twist.

    A flattenEd, breaded fillet, crispy on the outside, and juicy on the inside.

    Choose your meat:

    *extra charge for veal depending on market price*

    i am a food blog

    From the archives:

    Spinach Mozzarella Grilled Cheese on Pretzel Bread

    How to Make Teriyaki Chicken

    Teriyaki chicken used to be the only thing I ate at Japanese restaurants. My dad tried to get me to eat sashimi, but as a 7-year-old, raw fish kind of grossed me out. I got over that pretty quickly though and raw fish is now one of my favourite foods. I still, however, hold a soft spot in my heart for chicken teriyaki. Crispy chicken skin, glossy sweet sauce and fluffy white rice – there’s a comfort food meal right there.

    The funny thing about teriyaki is: e ven though you see bottles of teriyaki sauce at grocery stores in the rest of the world, teriyaki sauce is not actually sold pre-made in Japan. “Teriyaki” refers to a cooking method – the word comes from teri , meaning shiny, and yaki , meaning grilled. In essence, because I didn’t grill this chicken, it’s not technically teriyaki. It is, however, super delicious and quite easy. The next time you’ve got a teriyaki chicken craving, give it a try at home – kind of sort of how people in Japan do!

    makes about 3/4 cups

    Combine the soy, mirin, sake, and sugar in a small pot and bring to a boil. In a small bowl, whisk the cornstarch and water (if using) into a slurry and then whisk into sauce. Reduce until desired thickness. Taste and adjust for seasoning if needed.

    Teriyaki Chicken Recipe

    Cook the thighs in a dry pan (the chicken will render out enough fat that you don’t need to add any extra) skin side down, over medium-heat until the skin is brown and crispy, about 15-20 minutes. Flip and cook the other side for 5 minutes and check to make sure the chicken is cooked through. Rest on a cutting board for five minutes, then slice into strips and serve with teriyaki sauce with rice, cucumbers, green onions and toasted sesame seeds.

    You can cook the chicken and the sauce in one pan. Cook the thighs, in a dry pan, over medium heat until the skin is brown and crispy, about 15-20 minutes. Drain off any excess fat and then flip the chicken. Add 1 tablespoon each of soy, mirin, sake and sugar to the pan and turn the heat to medium high. The sauce should bubble, boil and thicken. Flip the chicken to coat in sauce. When the sauce has thickened to your liking, remove from the heat and serve.

    1. The first method, where you cook the sauce and chicken separately, will result in a crispier chicken.

    2. You don’t need to add cornstarch to your teriyaki sauce – it does however, speed up the reduction time and gives you that sort of thick, glossy sauce that most North Americans associate with teriyaki.

    3. Teriyaki isn’t a sauce at all. It’s a cooking method: grilled meat that’s been glazed with soy, sake, mirin and sugar.

    4. You can substitute white wine for the sake, but sake is readily available at most grocery/liquor stores. Same with mirin – it’s found in the Asian aisle.

    PS – If you like this recipe, you can order my cookbook, Easy Gourmet!

    38 Comments

    Oh wow, all your food is always so picture perfect – can’t wait to try this!! :)

    Holy smokes, this is the prettiest teriyaki chicken ever! I used to think teriyaki was gross because in restaurants it’s always so sweet and cloying. Homemade is the bomb dot com! I’m going to make this and drizzle it over your crispy-fried tofu! But wait. I really want that sriracha glaze, too….. :)

    Everything is always so perfect when you make it! I haven’t had chicken teriyaki in years but this makes me want to make it!

    Absolutely awesome. I seriously could live on this chicken. Loving your pics!

    What brand of soy sauce do you use? I think my teriyaki chicken never turns out because I am using the wrong brand, as some seem saltier than

    others. I love your blog!

    For teriyaki sauce I like using Kikkoman usukuchi :)

    I loooove teriyaki sauce. I used to be the same exact way as a kid. Teriyaki chicken and rice was all I wanted! Luckily I grew out of that and would never think to order it at Japanese restaurants over sushi so it means it’s extra important that I make it at home. :)

    another awesome looking chicken recipe i am SO trying, bud! totally one of my comfort foods too. my DANGER food, however, is chicken karaage… or any fried chicken… hehe!

    haha – love that your dad tried to get you to eat sashimi at 7. I heart sashimi now too! my parents would take us for japanese food when we were kids also – chicken T, tempura, kappa maki, and i loved looking at the menus and seeing gross looking unagi (still not a fave of mine) … so fun. teddy loves tamago and avocado roll! ^__^

    Man the black sesame seeds really up that teriyaki chicken game – still lovin’ your food styling ways!

    And thanks for the reminder at the end – just preordered your book!! :)

    Thanks so much for this. It’s stupid, I know, but I had no idea that you could make your own teriyaki sauce.

    That crispy skin is REALLY calling my name!

    I Think this is the most beautiful foodblogi ever seen – wow

    I am also going to do baby back pork ribs with steamed cabbage.

    love teriyaki chicken! This looks so delicious!

    Wow that looks so good. Definitely going to have to try that

    I’ve been craving good teriyaki chicken – thanks for the recipe. I love your blog by the way. Your photography is incredible.

    Can you use chicken breasts for these and would you cook it the same way? Just discovered your blog– love it!

    Depends on if you’re using skin on or off breasts. I’d recommend skin on – but they don’t need as long to cook as thighs and they have a tendency to dry out if you’re not keeping your eye on them. What you could do with breast is poach them, shred them and then put the sauce on top. Hope that helps!

    I JUST LOVE YOUR BLOG! I FOLLOW IT SINCE A YEAR NOW. TERIYAKI SAUCE ARE SOLD HERE IN INDIA TOO BUT THE ONES I ATE IN AUTHENTIC ASIAN RESTAURANTS ARE TOTALLY DIFFERENT THEN THE ONE COOKED USING THE BOTTLED SAUCE AVAILABLE IN THE MARKET.

    I’D TRIED TO COOK MANY RECEPIES FROM YOUR BLOG BUT UNFORTUNATELY NOT ALL SAUCES OR VEGES THAT YOU USE ARE MOSTLY AVAILABLE HERE. I’D REALLY LOVE TO SEE IF U PUT UP SOME MORE SIMPLIFIED GOURMETS USING VEGES THAT ARE GLOBALLY EASILY AVAILABLE.

    LOVE FROM INDIA.

    Good teriyaki chicken recipe!

    chicken looks so yumm

    i’ve made this recipe and my family LOVES it! When do you add the sugar to the sauce?

    Whoops! You add it at the beginning. I’ve updated the recipe! Thanks!

    Hi! What a lovely blog you have. Wonderful pictures and tastier food! I was wondering though – what rice did you use for this recipe? Japanese rice or regular grained ones?

    i used koshihikari, a japanese short grain rice.

    I love the images here in this page for the teriyaki, really good, the sauce being poured and the top header image I particularly like. You have done an amazing job there and very appetizing!

    Hey Steph! Just used this sauce last night to coat both chicken thighs and salmon and it worked absolutely perfectly with awesome flavour, thank you! A recipe I will be making again for sure :)

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