среда, 23 мая 2018 г.

hähnchen_parmesan

Hähnchen Parmesan Manicotti

Vor ein paar Wochen war ich in ein Restaurant und bestellte manicotti. Es war ein Traum! Ich war nicht sicher, was in so habe ich versucht, etwas daraus zu machen. Die manicotti ich drehte sich nicht um die gleiche, aber es war trotzdem lecker!

Hähnchen Parmesan Manicotti Rezept:

14 StГјck Manicotti, nach Packungsanweisung zubereitet

Teil 2 Tassen Mager Ricotta

ВЅ Tasse geschreddert Parmesan

2 Tassen Mozzarella-Käse (geteilt)

1 Tasse zerfetzt gekochtes Huhn

Salz und Pfeffer nach Geschmack

2 (14 Unzen) Dosen Italienische TomatenwГјrfeln

1 EL gehackte frische Basilikumblätter

In einer Schüssel gekochten kombinieren, gewürfelt Huhn, Ricotta, Parmesan, 1 Tasse Mozzarella-Käse, Ei, Oregano, Salz und Pfeffer zusammen und rühren, bis alles gut vermischt. Füllen Sie jede gekocht manicotti mit dem Huhn und Käse-Mischung vorsichtig, so dass die manicotti nicht reißt (I füllen eine Plastiktüte und schneiden eine kleine Ecke - das macht die Füllung manicotti einfacher und dann habe ich einfach wegwerfen die Tasche, wenn ich fertig bin ). Fügen Sie die zerdrückten Tomaten in Topf bei schwacher Hitze. Fügen Sie 1 Esslöffel gehackte Basilikumblätter und rühren, bis es zu brodeln beginnt. Sprühen Sie eine 9 × 13 Auflaufform einfetten und legen Sie die gefüllte Manicotti darin. Gießen Sie die Sauce über die vorbereitet manicotti. Das Ganze mit 1 Tasse Mozzarella und setzen Basilikumblätter an der Spitze. Backen bei 350 Grad für 35 Minuten oder bis zum heißen und spritzig.

(Angepasst von Herz und Geist Seoul)

Auf der Suche nach einem köstlichen Hauptgericht?

Hier sind ein paar unserer Favoriten:

3 Bean Enchiladas

Honig Sesame Chicken

Slow Cooker Ranch Enchiladas

Sobald Ihr Blog hat damit begonnen, zu wachsen und Ihren Traffic hat zugenommen, es gibt so viele Möglichkeiten, wie Sie Geld von Ihrem Blog zu machen. Durch Versuch und Irrtum haben die MyWebSite ein paar Möglichkeiten, sie sie verwenden, um Geld zu verdienen, und schalten ihrem Blog in bezahlte Arbeit für sieben Personen gefunden. In diesem E-Book, sie teilen die Top 10 Möglichkeiten, sie gefunden zu haben, Geld zu verdienen Blogging. Testen Sie es jetzt und erhalten Sie Ihre Einkommen begonnen! Erhältlich für nur $ 3,99. Holen Sie es hier!

3-ingredient Parmesan chicken

This low carb Parmesan chicken recipe is so simple and so delicious that you almost feel guilty you didn’t put more effort in to it! You can make it up ahead of time, freeze in an ovenproof container, and bake from frozen.

  • 2 chicken breasts
  • ¼ cup mayonnaise
  • ¼ cup shredded Parmesan cheese (I use Kraft 100% Parmesan, finely shredded)
  • salt and pepper

  • Season the chicken breasts with salt and pepper.
  • Place the chicken breasts in a medium bowl and coat evenly with the mayonnaise.
  • Transfer the chicken breasts to a baking dish and sprinkle the tops evenly with Parmesan cheese.
  • Bake at 350° F (175° C) for 45 minutes. (To bake from frozen, bake at 400° F (200° C) for 1 hour.)

This recipe is pretty flexible, so feel free to ballpark the measurements. You can save some money by using chicken breast pieces instead of whole breasts – they taste just as good.

Recommended

Post navigation

5 thoughts on “ 3-ingredient Parmesan chicken ”

This was fabulous, thank you!!

I’ve been compiling recipes for make ahead freezer meals. So many of the sites have recipes that just don’t appeal to me so I’m making my own list. I tested this last night and yum, Yum, YUM!! This was moist, flavorful and so easy to prepare. Thanks so much for sharing. This will definitely be on my freezer meal list because I intend to eat it a LOT. 🙂

So glad you like it! That reminds me, I should make up a few of these for the freezer…

Hähnchen-Parmesan-Lasagne ist jetzt genau das Richtige, oder?

Jede Schicht ein kleiner Traum.

Hähnchen-Parmesan-Lasagne

Diesen Post auf Facebook ansehen

Für 10 Portionen

250 g Paniermhel

700 ml Tomatensoße

250 g Mozzarella

ZUBEREITUNG

1. Ofen auf 180°C vorheizen

2. Hähnchenbrust der Breite nach halbieren und mit Salz und Pfeffer würzen.

4. Hähnchen in Mehl, dann in Ei und zum Schluss in Paniermehl wenden.

5. Öl in einer ofenfesten Pfanne erhitzen und Hähnchen auf beiden Seiten braten, bis es braun ist (etwa 4 Minuten pro Seite). Beiseite stellen.

6. In einer Schüssel ein Ei in den Ricotta mischen, beiseite stellen.

7. ⅓ der Tomatansoße in eine Auflaufform geben, Lasagneplatten überlappend darüber legen.

8. Die halbe Ricottamasse auf den Nudeln verteilen und mit dem Hähnchen toppen.

9. Das Hähnchen mit einer großen Handvoll Mozzarella und Parmesan bestreuen.

10. Diese Kombination weiter schichten und mit dem Rest Käse toppen.

11. Mit Alufolie abdecken und für 45-60 Minuten backen, dabei für die letzten 10 Minuten ohne Alufolie backen.

12. Mit frischen Basilikum bestreuen und genießen!

Dieser Artikel erschien zuerst auf Englisch.

Folge

Every. Tasty. Video. EVER. The new Tasty app is here!

Crispy Parmesan Chicken Cutlets with Tomato-Mozzarella Salad

Celebrate summer’s best flavors with a fresh tomato-mozzarella salad on top of crispy, pan-fried Parmesan chicken. This is one of our favorite meals ever!

I’ve been staring at my screen now for 10 minutes, all googly-eyed and unsure of what to say, like a nervous girl on a first date. I think, instead of stumbling over what I really mean to say and taking forever to get the point (like I’m doing now), I’ll just say it: Make this. Please, please make it!

To me, it just doesn’t get more simple or scrumptious than this, and if you agree, I know you’ll absolutely love this recipe. Crispy, pan-fried Parmesan chicken cutlets topped with a sweet, juicy and fragrant tomato-mozzarella salad with fresh basil and an olive oil-balsamic drizzle. Well, go ahead and slap me, I think I’m dreaming!

While I’ve made variations of this meal many times, I particularly loved the method for it found in the America’s Test Kitchen cookbook, The Best Simple Recipes. In it, they describe this mouthwatering meal as a lighter take on heavier, gooier chicken parmesan. Though chicken parmesan is still a major favorite around here, I think this light, summery meal is a great alternative and perfect for the season of swimsuits and fresh, seasonal produce.

Whip up this super-easy and delicious dinner some weeknight, or even for a dinner party, and serve it with a hunk of garlic bread and salad. I guarantee you’ll love it just as much as we did!

Craving more? Keep in touch on Facebook, Twitter, Pinterest and Instagram for new post updates and more. You can also check out my FAQ page, or contact me with any questions or inquiries!

Crispy Parmesan Chicken Cutlets with Tomato-Mozzarella Salad

Ingredients:

1/2 cup all purpose flour

1 cup panko breadcrumbs

1/2 cup shredded Parmesan cheese

4 (4 ounce) chicken cutlets, 1/2 inch thick, trimmed of fat

Salt and pepper

7 Tablespoons olive oil, divided

1 1/2 cups (12 ounces) cherry tomatoes, halved

1 cup (8 oz.) fresh mozzarella, cut into bite-sized chunks

1 garlic clove, minced

1 teaspoon balsamic vinegar

2 Tablespoons finely chopped fresh basil

Directions:

Spread flour in a shallow dish. Beat eggs in a second shallow dish. Combine panko and Parmesan in a third shallow dish. Pat chicken dry with paper towels and season with salt and pepper. Working 1 cutlet at a time, dredge cutlets in flour, dip in egg, then coat with panko mixture, pressing gently to adhere.

Heat 3 Tablespoons oil in a 12-inch nonstick skillet set to medium heat. Once hot, cook 2 cutlets at a time until golden brown and crisp, about 2 minutes per side. Transfer to a paper towel-lined plate and place in a warm oven (170-200 degrees) to keep warm. Repeat with 3 Tablespoons oil and remaining cutlets.

Toss tomatoes, mozzarella, garlic, balsamic vinegar, basil and remaining 1 Tablespoon oil together in a bowl. Season with salt and pepper, to taste. Transfer chicken cutlets to individual plates and top with tomato-mozzarella salad. Serve.

This looks so tasty and just like the perfect summer meal! Can’t wait to give this a try.

Love this post and recipe, Georgia! I’m still writing my next post for today and searching for words, so I know how you felt writing this post. Chicken or pork cutlets dredged in panko breadcrumbs with Parmesan cheese totally RULE! And, here, you’ve made it even better with a tomato-mozzarella salad with fresh basil and an olive oil-balsamic dressing. What’s not to love? This is going on the “Must Make for The Big Lug” list!.Gorgeous photos and thanks for sharing!

I’m ready for dinner and it’s not even 8:00am!

My first time here and I’ve enjoyed browsing through your blog. Can’t wait to try your chicken parmesan and chocolate pancakes :)

Welcome, Muna! I guarantee you’ll love both! :)

You don’t even need any words today, Georgia – the pictures are enough to make me rush to the kitchen ASAP! I want dinner – NOW! I love parmesan + chicken. To diiiiie for!

I love how colorful and comforting this dish is. My kids will love it. :)

PS… quick question. I notice you said you are using a canon t3i… same here. The macro lens you gave the link for is compatible for the Nikon camera. Do you use it with your canon too? If so… I’m buying it because your photos are spectacular. :)

HI Ramona – Thanks for your kind words, and for catching the wrong link. Here’s the correct one: http://amzn.to/11RPsBt

These look so delicious! Agreed, nothing more needs to be said about them :)

This looks healthy and so flavorful. I make a parmesan chicken in the oven that reminds me of this a little. Of course, yours looks so much prettier than mine!

This is beautiful! What a perfect summertime meal. I want it tonight!

What a fantastic meal! The salad is so colorful and I bet these flavors are so harmonious.

These look so yummy–and colorful for summer! Sometimes there really isn’t anything better than a chicken cutlet and fresh veggies. I’ll definitely be making this soon!

That beautiful salad on top of the kitchen just puts it over the top! I must serve this soon to my family, they will love the flavors!

You always have the most wonderful recipes with such inviting images.

I make breaded chicken all the time and I often serve it with a light, fresh salad to cut through the richness of the pan-fried meat. It is such a wonderful combination of flavors and textures. Perfect for summer when tomatoes are at their peak!

I love how you took a classic dish and reinvented it for summer! Now I’m staring all googly eyed. :)

I love this one from the best simple recipes – we make it all the time during the summer! Totally agree – it’s so easy to change up slightly each time : ) I’m so glad summer tomatoes are finally back!

I am notorious for scarfing down cherry tomatoes like my life depends on it! I can eat them in lieu of candy ANY day. Love them obsessively! So if I could ever trust myself to hold off from eating them all, I would totally make this dinner! It looks fantastic, Georgia.

Oh my – you could not have chosen a more perfect recipe to catch my interest – this looks amazing!

The Parm. chicken looks so crunchy and the salad…fresh and simply beautiful!

SO beautiful, Georgia! This is the kind of meal I could eat every day!

Love this meal, Georgia! It’s simple, yet so beautiful, fresh and so so perfect for summer!

I just made some chicken cutlets today for lunch too but this variation sounds delish. i love the idea of the mozzarella and tomatoes over the top of the chicken. What a great idea.

Gorgeous!! Love the super crispy chicken with the fresh salad on top! Can’t wait for juicy tomatoes from the garden!

Bookmarked! It looks fabulous Georgia.

Ok, I’m coming over to your house for dinner!

Oh yum, you don’t have to tell me twice, this looks fantastic, a perfect summer meal in my book!

So tasty and delicious :D

I’m ready to run to the kitchen right now! Love your use of sweet summer tomatoes!

Uni Homemaker says

I love parmesan chicken cutlets and this sounds absolutely fabulous! Pinning!

So when can I come over for lunch

Oh my goodness, this looks AMAZINGGG

This is totally my kind of dinner too! I love the crispy chicken paired with that light and colorful tomato salad!

A beautiful dish! So summery, fresh and flavorful.

Mmmmm….I’d love both the chicken and the salad by themselves…but together, they make a fantastic meal. Beautiful photos!

I make something like this often but mine has never looked this good. WOW

Colorful yummyness on the palate!! Perfect summer indulgence :)

Love the colors! Such a pretty dish, and looks to be mighty flavorful too. Definitely one I should make! Good stuff – thanks.

Making this! Definitely making it this week. It looks sooooo good :)

I’m staring at the screen in a trance Georgia! You should put up a caution sign: drool inducing – haha! This is the PERFECT summer dinner!

What a gorgeous dish! I’ve always had the korean-version chicken cutlets but I absolutely cannot wait to try your version with this amazing salad.

Yum! My husband would be all over this recipe.

I want to eat everything you make and this sure looks delicious! Your photos are always mouthwatering!!

I often make chicken cutlet but always Japanese style Chicken Katsu. I like this light version of chicken cutlet with tomatoes and cheese on top. More summer style and my family will definitely enjoy this!

Kari Levassar says

Cooking this tonight – can’t wait. Yuuummm : )

Yay, Kari!! I hope you love it! Let me know how it turns out. :)

This is STUNNING! Gotta love a dish with this much color. Looks fantastic :)

Hello, i made the crispy Parmesan chicken today and everyone in the family loved it! Thank you for making your instructions so easy to follow and food taste so good!

What would you recommend as a side?!

As I suggested in the post, garlic bread and salad make great sides!

Made this tonight, used cojita cheese instead of mozzarella, cause that’s all we had, and it was still amazing! Used lime basil and tomatoes from the garden. Keeper-recipe for sure!

Leave a Reply Cancel reply

Welcome to The Comfort Kitchen. Simple, scrumptious comfort food recipes with a twist is what you’ll find here, some indulgent and some light, but always fresh, frugal and family friendly. Thanks for visiting! (read more)

Stay updated!

enter your email address below to receive new posts and updates directly in your email box.

Hähnchen Parmesan Manicotti

Vor ein paar Wochen war ich in ein Restaurant und bestellte manicotti. Es war ein Traum! Ich war nicht sicher, was in so habe ich versucht, etwas daraus zu machen. Die manicotti ich drehte sich nicht um die gleiche, aber es war trotzdem lecker!

Hähnchen Parmesan Manicotti Rezept:

14 StГјck Manicotti, nach Packungsanweisung zubereitet

Teil 2 Tassen Mager Ricotta

ВЅ Tasse geschreddert Parmesan

2 Tassen Mozzarella-Käse (geteilt)

1 Tasse zerfetzt gekochtes Huhn

Salz und Pfeffer nach Geschmack

2 (14 Unzen) Dosen Italienische TomatenwГјrfeln

1 EL gehackte frische Basilikumblätter

In einer Schüssel gekochten kombinieren, gewürfelt Huhn, Ricotta, Parmesan, 1 Tasse Mozzarella-Käse, Ei, Oregano, Salz und Pfeffer zusammen und rühren, bis alles gut vermischt. Füllen Sie jede gekocht manicotti mit dem Huhn und Käse-Mischung vorsichtig, so dass die manicotti nicht reißt (I füllen eine Plastiktüte und schneiden eine kleine Ecke - das macht die Füllung manicotti einfacher und dann habe ich einfach wegwerfen die Tasche, wenn ich fertig bin ). Fügen Sie die zerdrückten Tomaten in Topf bei schwacher Hitze. Fügen Sie 1 Esslöffel gehackte Basilikumblätter und rühren, bis es zu brodeln beginnt. Sprühen Sie eine 9 × 13 Auflaufform einfetten und legen Sie die gefüllte Manicotti darin. Gießen Sie die Sauce über die vorbereitet manicotti. Das Ganze mit 1 Tasse Mozzarella und setzen Basilikumblätter an der Spitze. Backen bei 350 Grad für 35 Minuten oder bis zum heißen und spritzig.

(Angepasst von Herz und Geist Seoul)

Auf der Suche nach einem köstlichen Hauptgericht?

Hier sind ein paar unserer Favoriten:

3 Bean Enchiladas

Honig Sesame Chicken

Slow Cooker Ranch Enchiladas

Sobald Ihr Blog hat damit begonnen, zu wachsen und Ihren Traffic hat zugenommen, es gibt so viele Möglichkeiten, wie Sie Geld von Ihrem Blog zu machen. Durch Versuch und Irrtum haben die MyWebSite ein paar Möglichkeiten, sie sie verwenden, um Geld zu verdienen, und schalten ihrem Blog in bezahlte Arbeit für sieben Personen gefunden. In diesem E-Book, sie teilen die Top 10 Möglichkeiten, sie gefunden zu haben, Geld zu verdienen Blogging. Testen Sie es jetzt und erhalten Sie Ihre Einkommen begonnen! Erhältlich für nur $ 3,99. Holen Sie es hier!

Beste Rezeptesammlung

Parmesan - Hähnchen

  • 4 EL Parmesan, geriebener
  • 2 EL Mehl
  • 1 TL Cayennepfeffer
  • 1 TL Paprikapulver, edelsüßes
  • Salz und Pfeffer
  • 1 großes Ei(er)
  • 4 Hähnchenbrüste ohne Haut und Knochen
  • 1 EL Öl
  • 75 g Butter, weiche
  • 2 Zehe/n Knoblauch, durchgepresst
  • 2 EL Petersilie, gehackte
  • 8 Scheibe/n Baguette(s)

Backofen auf 200°Grad vorheizen. Parmesan, Mehl und Gewürze auf einem Teller gut vermischen. Ei verquirlen. Fleisch zuerst im Ei, dann in der Parmesan-Gewürzmischung wenden. Überschüssige Panade abklopfen.

Dazu passt Tomatensalat.

Verpassen Sie kein Rezept, folgt uns auf Facebook, klicken sie hier.

Hähnchen parmesan

Any Chicken Recipe will enhance your dining experience and compliment some of your finest Italian wines. These simple yet elegant dishes will make your family and friends think you were the chef they've always wanted to be.

Using herbs, spices, cheeses and fresh vegetables will turn a normally plain piece of chicken into an adventure. Here we will discover how to blend the natural flavors of chicken with fruits and ingredients that will satisfy any of your guests.

These Italian Chicken Recipes can be made any day of the week and for any occasion. Over the holidays I ended up making chicken Parmesan and the chicken lemone and my guests are still here. I'm going to have to stop cooking for a while just to get them to leave.

I'll never stop cooking so I might as well get used to a few more mouths to feed. Maybe if you start making these Italian Chicken Recipes I could send them over to your place. Just a thought, let me know.

So, I hope you enjoy these Italian Chicken Recipes as much as I do. They are some of the best Italian Chicken Recipes you could imagine.

This char broiled Italian chicken recipe will surely please your family and friends.

Crisp breaded chicken topped with fresh mozzarella and red sauce.

Delicious chicken with balsamic, tomatoes, onions, and basil.

Tender juicy chicken packed with fresh herbs.

Fried chicken breaded with basil and Romano cheese.

Tender, tasty chicken with artichoke hearts, leeks,mushrooms and sun dried tomatoes.

A hearty classic chicken recipe.

Chicken with capers and lemon butter sauce.

Chicken breasts stuffed with prosciuto and provolone cheese grilled to perfection.

Tender Chicago style Vesuvio with white wine, peas and potatoes.

Tender chicken topped with a broccoli, basil, lemon cream sauce.

Delicious chicken with green olives.

Tender whole chicken roasted with lemon, oregano and garlic.

Tender chicken sauteed with leeks, tomatoes, garlic and artichoke hearts.

Turkey cutlets in a wine, tomato cream sauce.

Tender hens marinated in broth, vermouth and juniper berries.

Delicious buttery chicken served over angel hair pasta.

Creamy layers of chicken and asparagus.

Tender chicken braised in white and red wine.

Tender boneless chicken braised to perfection.

Tender breaded cutlets topped with a fresh tomato mixture.

Tender chicken breasts topped with mushroom, onions and melted fontina cheese.

Tender chicken breasts topped with spinach and melted mozzarella.

Tender braised chicken thighs with orzo pasta.

Tender herb grilled chicken breasts with a great sauce.

Tender chicken pieces stirred together with a creamy vodka sauce.

Chicken and cauliflower tossed into a bowl of rotini pasta and topped with fresh Parmesan cheese

Tender grilled chicken with fresh tomatoes

Hearty stew with chicken, vegetables and herbs and spices.

Creamy Parmesan chicken risotto stuffed sweet red bell peppers.

Roasted chicken with a garlic cream sauce and vegetables.

Tender chicken make with wine, seasoning and black olives..

Boka Restaurant's Chef Giuseppe Tentori's classic Venetian recipe.

Chef Gianfranco Chiarini's recipe for this delicious fusion poultry dish.

Great chicken sandwich seasoned with Italian herbs and served on fresh ciabatta buns.

Delicious seasoned roast chicken with vegetables basted in wine and broth.

Tender chicken pieces over linguine.

A rich tasty topping made with lean meat.(Healthy Italian Recipe)

Lean chicken breasts with fresh vegetables.(Healthy Italian Recipes)

Turkey cutlets in a light lemon sauce.(Healthy Italian Recipes)

Fresh rapini with tender chicken breasts make this dish an excellent healthy choice.(Healthy Italian Recipe)

Boneless chicken breasts smothered with mushrooms in a Marsala sauce

Deliciously tender chicken breasts with lima bean, sting beans and tomatoes.

Tender chicken breast with creamy risotto.

Crusty breaded chicken breasts and veggies.

Don't forget to click on the logo below and subscribe to my

That's a discovery! That's Italian! That's

Sections

Yahoo!-ABC News Network | © 2017 ABC News Internet Ventures. All rights reserved.

This is a great way to prepare chicken breasts. The texture of the crisp cooked prosciutto goes brilliantly with the tender chicken. Bashing the chicken out thinly before you start cooking means it cooks much faster than a regular chicken breast. If you can't get hold of prosciutto, then any kind of thin ham, such as Parma ham, or even smoked streaky bacon, will work just as well.

Ingredients

  • 2 sprigs of fresh thyme
  • 2 skinless chicken breast fillets, preferably free-range or organic
  • Freshly ground black pepper
  • 1 lemon
  • 1 1/4 ounces grated Parmesan
  • 6 slices of prosciutto
  • Olive oil

Cooking Directions

Grate your Parmesan. Pick the thyme leaves off the stalks. Carefully score the underside of the chicken breasts in a criss-cross fashion with a small knife. Season with a little pepper (you don't need salt as the prosciutto is quite salty). Lay your breasts next to each other and sprinkle over most of the thyme leaves. Grate a little lemon zest over them, then sprinkle with the Parmesan. Lay 3 prosciutto slices on each chicken breast, overlapping them slightly. Drizzle with a little olive oil and sprinkle with the remaining thyme leaves. Put a square of plastic wrap over each breast and give them a few really good bashes with the bottom of a saucepan until they're about 1/2 inch thick.

Put a frying pan over medium heat. Remove plastic wrap and carefully transfer the chicken breast, prosciutto side down, into the pan. Drizzle over some olive oil. Cook for 3 minutes on each side, turning halfway through, giving the ham side an extra 30 seconds to crisp up.

Either serve the chicken breasts whole or cut them into thick slices and pile them on a plate. Serve with some lemon wedges for squeezing over, and a good drizzle of olive oil. Lovely with mashed potatoes and green veggies or a crunchy salad!

*Recipe courtesy of Jamie Oliver from Jamie's Food Revolution; Hyperion, 2009.

Hähnchen parmesan

4 skinless, boneless chicken thighs

125g oyster mushrooms

125g chestnut mushrooms

4 rashers of smoked pancetta

2-3 sprigs of rosemary

2 anchovy fillets - finely chopped

2 jarred red peppers

small handful of black olives - recipe says stone in but I say no stones please

2 cloves garlic

1 fresh red chilli

700g passata - I only used 400 and found it to be enough, remember you can always add more

1 bunch of fresh basil

320g dried wholewheat spaghetti

30g Parmesan cheese

Cut the chicken into 1cm chunks, then put into a large frying pan with 2 tablespoons of oil and a pinch of salt and pepper.

Roughly chop the mushrooms, finely slice the pancetta, then add both to the pan with the rosemary leaves, anchovies and torn peppers.

Squash and add the olives (discarding the stones), then turn the heat up to medium-high, tossing regularly until golden.

Put the pasta into a large pan, cover with boiling salted water and cook to the packet instructions.

Squash the garlic through a garlic crusher into the chicken pan. Finely slice and add the chilli, pour in the wine and passata (I found 400g to be enough), then season to taste.

Finely grate the Parmesan. Drain the pasta, reserving half a cupful of the starchy coking water, then tip on to a platter and spoon over the sauce.

Toss together, loosening with a splash of the cooking water if needed.

Hähnchen parmesan

Samstag, 25. Dezember 2010

Hähnchen in Senfsauce und Ertrunkene Kapuziner

Zum Glück gibts ein neues Kochbuch von Jamie Oliver - Jamies 30 Minuten Menüs. Da ich ein großer Fan von ihm bin, hab ich mir das Buch gekauft und eines der Menüs nachgekocht:

1 rote Zwiebel und 1kg mehlig kochende Kartoffeln fein hobeln. In eine Auflaufform geben, 2 Knoblauchzehen dazupressen, 200ml Sahne zugeben, 4 Sardellenfilets aus Öl zerpflücken und zugeben, eine Hand voll Parmesan rein und mit Muskat, Salz, Pfeffer, Thymian und zwei Lorbeerblättern würzen. Alles vermischen, 200ml heißes Wasser zugießen, mit Alufolie abdecken und ca. 20 Min. in den vorgeheizten Ofen stellen. Rausnehmen, Folie runternehmen, mit Parmesan bestreuen und noch mal ca. 15 Min. goldbraun backen.

Hähnchenbrüste mit Salz, Pfeffer und scharfem Senf (nach Rezept Senfmehl, aber das hab ich nirgends bekommen) einreiben. Knusprig braten. Eine in Ringe geschnittene große Stange Lauch zugeben. 4 Knoblauchzehen dazupressen. Einen kräftigen Schuss Weißwein zugeben. 75ml Sahne zugießen, mit Alufolie abdecken und kochen lassen. Wenn das Hähnchen gar ist, die Folie abnehmen, das Fleisch herausnehmen und die Soße mit einem TL süßen, körnigen Senf verrühren. Hähnchen in Scheiben schneiden und mit der Sauce servieren.

Mangold und Spinat putzen, kleinschneiden und in Salzwasser kochen. Abgießen und mit Zitrone und Olivenöl beträufeln. Sofort servieren.

In mehrer Tassen oder Schalen je drei Butterkekse zerkrümeln. Kirschen aus dem Glas abtropfen und darauf verteilen.Bitterschokolade zerkleinern und darübergeben. Vanilleeis daraufgeben und mit heißem, gesüßtem Kaffee übergießen.

Kommentare:

Kartoffelgratin ist der Hammer!

Das Gericht ist wirklich super lecker, allerdings habe ich noch nie länger als 45 minuten für die 30-Minuten-Menüs gebraucht :)

Danke für das Rezept (niederschreiben). Habe jene Sendung gesehen, in der es gekocht wurde, aber die files verschwinden nach wenigen Tagen aus dem Netz und das Buch habe ich nicht bei mir!

Danke für das Rezept.Ich habe auch diese Sendung gesehen, habe ziemlich lange nach dem Rezept gesucht.

P.S Senfmehl gibt es nur in den Russischen Laden ( hab ja auch lange gesucht)

Danke für das rezept, wollte ich auch schon immer mal machen. hier ein tip von mir wenn du gewürze ( auch senfmehl ) brauchst.

Super. Senfmehl hab ich auch nicht gefunden und der russische Spezialitätenladen hatte schon zu da hab ich dann Senfkörner genommen und in der Kaffeemühle gemalen

Colman`s (of Norwich) Mustard, Doubel Superfine, Mustard Powder. Aus England, gelbe Blechdose 50x80x30 m. roter Aufschrift. 57gr.Wo ich die her habe weis ich leider nicht mehr. Steht schon ewig in meinem Gewürzschrank.Aber der Trick mit den Körnern ist ideal! Weil dann immer frisch.

30 Minuten sind knapp, Senfmehlt bekommt man, wenn man Senfkörner im Mörser bearbeitet, und wer Spinat mit dem Mangold "kocht" hat dann nur eine undefinierbare Pampe

Das o.a. Senfmehl mit Namen "Colman's Mustard Powder" - hab ich z.B. im Asialaden umme Ecke gefunden. Preiswert as preiswert can.

Achtung bei online-Bestellungen!

100 Gramm für mehr als 3,5 € sind schlicht überteuert (das andere Wort wäre bestimmt der Zensur zum Opfer gefallen).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...